Erőteljes kezdés után sem sikerült a pontszerzés az FC Ajkának

A labdarúgó NB II 32. fordulójában az Fc Ajka csapata a Budapest Honvédot fogadta május 12-én, hazai pályán. Erőteljesen kezdett a zöld-fehér csapat a kispestiek ellen, azonban Tujvel remekelt a kapuban. A kimaradt helyzeteket a vendégek félidőnként büntették meg egy-egy góllal.

Az ajkai csapat erőteljesen kezdte a találkozót, a 3. percben Csizmadia indította meg remekül Nagy Krisztiánt, aki a védőjét lecselezve lőtt kapura, Tujvel hatalmas bravúrral védett. Egy perccel később Zsolnai szögleténél Csizmadia emelkedett a magasba és bólintott a labdába, de a vendég hálóőr ezúttal is résen volt. A folytatásban visszább esett az iram, de a bakonyiak játszottak veszélyesebben. A 24. percben Csemer lapos labdáját Nagy értékesíthette volna, de Tujvel a gólvonalon fogta meg a játékszert.

A 43. percben megtört a jég, és megszerezte a vezetést a Honvéd.  Kerezsi indult be a bal szélen, az alapvonaltól nem messze középre adott, ahol Krajcsovics teljesen üresen érkezett, és két méterről, becsúszva a hazai kapuba kotorta a labdát, 0-1. 
Fordulás után hamar megduplázta előnyét a vendég alakulat.
Az 56. percben Kundrák tartotta meg a labdát a jobb szélen, egy jó váltással Kerezsi elhozta a labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított, 0-2.

A bekapott gólra nem reagált jól a bakonyi együttes, és sok hiba csúszott a támadó játékba. A kispestiek a találkozó végéig határozottan őrizték az előnyüket, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Schindler Szabolcs együttese így két fordulóval a bajnokság vége előtt visszacsúszott a tabella 11. helyére.

Az ajkaiak május 19-én, vasárnap a Haladással csapnak össze Szombathelyen.

FC Ajka–Budapest Honvéd 0-2 (0-1)

forrás: veol.hu/helyi-sport

A teljes mérkőzés visszanézhető:

Edzői értékelések: – Schindler Szabolcs /FC Ajka

Edzői értékelések: – Csertői Aurél /Budapest Honvéd