2018 1 napos rendezvények

1 napos rendezvények

Projekt címe: Humán közszolgáltatások fejlesztése Ajka térségében

Konzorcium vezető: Ajka Város Önkormányzata

Megítélt összes támogatás: 492.397.893 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Konzorcium tagok: Sportváros Nonprofit Kft., Magyarpolány Község Önkormányzata, Molnár Gábor Műhely Alapítvány,Halimba Község Önkormányzata,Nyirád Község Önkormányzata, Úrkút Község Önkormányzata, Városlőd Község Önkormányzata, Kislőd Község Önkormányzata, Ajkai Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat

Sportváros Nonprofit Kft, mint Konzorciumi tag támogatási összege: 48.994.714 Ft

Éjszakai Futás 2018.07.12. https://sportvarosajka.hu/ejszakai-futas-beszamolo-2018-07-12-ajka

Tökéletes futóidőben került megrendezésre a Sportváros Nonprofit Kft és a Bakonyi Tájfutó Klub által szervezett Éjszakai Futás Ajkán, a mai éjjelen.

A verseny célja a futás népszerűsítése, valamint a baráti társaságok sportos, tartalmas időtöltéséhez ideális légkör megteremtése. Napjainkban a futás egyre népszerűbb a városunk lakói körében, így évről-évre próbáljuk a futóversenyek palettáját színesíteni.

A Városi Sportcentrumban este 8 körül elkezdtek gyülekezni a futók, ahol a stadion reflektorai már be voltak izzítva, megteremtve az esti hangulat alapját.

Három „versenyszámban” mérhették össze gyorsaságukat az indulók.

20:30 perckor indult a 30 perces kocogás, bemelegítési szándékkal és ráhangolódással az est fő versenyeire. Közel 50 fő lendült mozgásba a fél óra alatt.

21:15 perckor indult a 8X800 méteres vegyes váltó (4 nő 4 férfi összetételben), melyen 5 csapat indult.

22:00-kor indult a mezőny az Ajka-Bakonygyepes-Ajka távra, legnagyobb meglepetésünkre a közvilágítás nem működött a Sport utcában, így igazán éjszakaivá vált a futás, 44 fő indult a közel 8 km-es útvonalon.

Somlócsúcs Futás 2018.08.25. https://sportvarosajka.hu/somlocsucs-futas-2018-beszamolo

A 20. alkalommal megrendezett Somlócsúcs futás a Sportváros Nonprofit Kft és a Tovafutók SE szervezésében, nagy érdeklődés mellett zajlott le 2018.08.25-én.

A verseny célja az egészséges életmódra nevelés és a Somló népszerűsítése volt.

Két előre kijelölt útvonalon szaladhattak a csúcs felé a versenyzők, melyen 272 méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük.

A 2,9 km-es rövidtávon 8 csoportban összesen 84 fő, a hosszabb, 5,8 km-es pályán 4 kategóriában 36 fő futott. Összesen 120-an teljesítették a távokat. A versenyzők többsége Ajkáról érkezett.

A nevezés díjtalan volt, minden befutó kapott ajándékba egy egyedi befutóérmet, illetve egy az eseményre készülő egyedi pólót. A kategóriák dobogósait éremmel, oklevéllel, a győzteseket serleggel is díjaztuk. A Kancellária Birtok jóvoltából a kategóriák első 3 helyezettjét 1-1 üveg somlóival is tudtuk jutalmazni, melyet a Somló Környéki Borrend alelnöke, Radics Sándor adott át a Szent István kilátónál megtartott eredményhirdetésen.

Éjszakai futás 2018.09.07. https://sportvarosajka.hu/ajkai-ejszakai-futas-2018-2nd-version-beszamolo

Az idei évben immár második alkalommal rendeztük meg az éjjeli futásunkat a Sportváros Nonprofit Kft és a Bakonyi Tájfutó Klub közös szervezésében. Ahogy reméltük a sok-sok újítás és szervezés meghozta a gyümölcsét. A versenyen nevezési rekordot döntöttünk az előző évek éjjeli futásaihoz képest. A két számban 140-en neveztek:

A 8×400 méteres vegyes váltóban (4 fiú-4 lány összetételben) 10 csapat mérte össze a gyorsaságát (80 fő)

A 9,2 km-es Ajka-Ajkarendek-Ajka távon pedig 60-an indultak.

A hosszú távos versenyünk útvonalán változtattunk, első alkalommal haladt át a mezőny Rendeken, ahol népes szurkolótáborok nagy biztatás közepette fogadták a futókat.

Az útvonalak biztosításában közel 40 fő vett részt önkéntesen.

Ajka Rajtja 2018.09.21. https://sportvarosajka.hu/36-ajka-rajtja-beszamolo

Óriási részvétel! 565 induló volt a 36. Ajka Rajtján, mely az idei évben is a Mobilitási Hét keretében került megrendezésre. A verseny lebonyolításában közel 50 fő vett részt, melynek szervezői a Sportváros Nonprofit Kft és a TovaFutók SE. A versenyen kicsik és nagyok 7 korcsoportban és 5 kijelölt távon mérhették össze gyorsaságukat. Az útvonalakról a helyszínen elhelyezett térképekről lehetett tájékozódni, a verseny folyamán pedig az elhelyezett szalagokat követve lehetett célba érni.

Versenyszámok:

  1. korcsoport: 800 m (Sportcentrum és környéke)
  2. korcsoport: 1200 m (Sportcentrum- Tesco- Sportcentrum)
  3. korcsoport: 2000 m (Sportcentrumtól az Ipari parkig és vissza)
  4. korcsoport: 2400 m (Sportcentrum- Ipari park – Tesco- Sportcentrum)
  5. korcsoport: 3400 m (Sportcentrum – Ipari park– Tesco – Fő u. – Ifjúság u. -Sport u. – Sportcentrum)

Korcsoportok:

1.korcsoport lányok (2010 és később születettek)

1.korcsoport fiúk (2010 és később születettek)

2. korcsoport (2008-2009. születettek)

3. korcsoport (2006-2007. születettek)

4. korcsoport (2004-2005 és 1977-1958 valamint 1957-ben és korábban   születettek)

5. korcsoport (2003-1978. születettek)

Ajkai Sportágválasztó Rendezvény 2018.09.28-29.

https://sportvarosajka.hu/2018-as-ajkai-nagy-sportagvalaszto-beszamoloja-fotogaleriaval

Nagy sikerrel és nagyszerű hangulatban zajlott le az ajkai Sportágválasztó Rendezvény, melynek mind a két napján 21 sportággal és a sportágak képviselőivel ismerkedhettünk meg.

A Sportváros Nonprofit Kft. szervezésében megvalósított esemény 1. napján az ajkai valamint a szomszédos települések (Halimba, Nyirád, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Noszlop) óvodásai és iskolásai előtt nyitotta meg kapuit a Szabadidő Központ és Sportcentrum. Kicsik és nagyok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a sportágak dzsungelében. A sportágak sűrűjében az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium, Bánki Donát Intézményegység sport tagozatos diákjai vezették körbe a kicsiket és segítették összegyűjteni az egyesületek pecsétjeit a pontgyűjtő kártyára, aminek a jövő héten sorra kerülő sorsolásban lesz nagy szerepe. Az egyesületeknél egész nap hatalmas sorokban álltak a mozogni vágyó gyerekek, akiket élmény volt bevonni 1-1 koreográfiába, kerékpározás vizuális világába vagy a labdajátékokba.

Schwartz Béla Ajka Város polgármesterének megnyitóját követően a látogatók a Sportcsarnokban nézhették meg Klampár Tibor világbajnok asztaliteniszező és Pad Franciska ajkai tehetség meccsét valamint találkozhattak Palkovics Krisztián jégkorongozóval is.

A pénteki napon közel 2000 látogatója volt a Sportcentrumnak! A rend és a reggeli buszos forgalom zökkenőmentes biztosításában nagy segítséget nyújtottak a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium rendészeti hallgatói!

A rendezvény 2. napján, szombaton a családok látogattak ki a sportegyesületek bemutatóira. Találkoztunk több olyan kisiskolással is, akik a pénteki nap után szombaton is visszajöttek, csak hogy a sportágakat újból kipróbálhassa.

„Ajka ’59” futóverseny https://sportvarosajka.hu/ajka-59-beszamolo

Október 26-án délután hat csapat futói gyülekeztek a Kaszinó előtt, hogy lefussák a versenykiírásban megjelölt 59 km-t. A versenyzők 3-as váltókban futották le az 1.400 méteres köröket, összesen 42 kört.

A Sportváros Nonprofit Kft. és a Bakonyi Tájfutó Klub immár 5-dik alkalommal szervezte meg a programot, ahol a 12-20 fős csapatok mindig annyi kilométert futnak le, ahány éve várossá nyilvánították Ajkát. Az idei verseny annyiban különbözött a korábbiaktól, hogy most az „Ajka ’60” programsorozathoz kapcsolódva a versenyben részt vevő városrészek pontot kaptak a részvételért, illetve plusz pont járt azért is, ha egy városrész több csapatot indít. A városrészek közül Ajkarendek 2 csapattal, Babucsa 1 csapattal képviseltette magát. A program fókuszában a pontszerzésen túl az egészségmegőrzés és a közösségépítés állt.

A városrészeken kívül a VSZC Szent-Györgyi Albert intézményegységének tanulói, az ajkarendeki iskola diákjai valamint a Tovafutók és a Spartanosok futói sorakoztak fel a rajtnál és váltották egymást a 42 körös verseny alatt.

Az élen a Spartanosok csapata végzett, őket követte a dobogón a „Száguldó Szent-Györgyisek” csapata és a Tovafutók csapata. 4. helyen végzett az Ajkarendek I., 5. helyen Babucsa, 6. helyen az Ajkarendek II. csapata.

90 fő vett részt.

  1. Szilveszteri futás 2018.

A hagyományoknak megfelelően, immár 20. alkalommal indult útjára az Agóráról Ajka apraja-nagyja, hogy lefussa a 2019 métert. Több mint 700 futó tolongott a rajt kapuban.

Az 1999-ben életre hívott szilveszteri futás célja a futás népszerűsítése, az óév sportos búcsúztatása valamint az újév köszöntése. A jubileum alkalmából köszöntötték és emlékpólóval ajándékozták meg azokat, akik részt vettek a rendezvény létrejöttében. Ajándékot kapott Bódai Ibolya, Győr Sándor, Káldi János és Ládi János.

A futás a szokásoknak megfelelően 15 órakor indult. A résztvevők között voltak focisták, kézilabdások, karatésok, rendszeresen futók, illetve olyanok is, akik csak a vidám hangulat miatt indulnak el. A támogatók felajánlásainak köszönhetően sok ajándék gyűlt össze, így a futás végén tombolasorsolásra került sor. Idén is osztottak ajándékot a legjobb jelmez, a legfiatalabb fiú/lány és a legidősebb hölgy/férfi kategóriában.

A legötletesebb jelmez kategóriában két múmia és egy pókember nyert.

A legfiatalabb fiú, az egyéves Nimród, a legfiatalabb kislány a 20 hónapos Boglárka volt.

Legidősebb hölgy futóként Gombkötő Zsuzsannát, legidősebb férfi futóként pedig ismét Czingler Sándort köszöntötték

 

 

 

 

 

 

 

Óév Kupa 2018.

December 30-án az Óév Kupa keretében mérték össze tudásukat a labdarúgók a sportcsarnokban. Az egész napos rendezvényre 15 csapat nevezett. Három fős csapatok voltak, korlátlan csere lehetőséggel, a csarnokban keresztben kiskapukra játszva.

Eredmények:

Negyeddöntő:

Platán I. – Tarantula ÖF 6:1

Tégla FC – Joga Bonito 2:5

Pulzus- Joker I. 4:0

Babos Káposzta – Anti-Tetkó 5:9

Elődöntő:

Platán I. – Pulzus 3:3, (büntetőkkel 5:4)

Joga Bonito – Anti-Tetkó 5:2

III. helyért: Pulzus – Anti-Tetkó 8:2

Döntő:  Platán I. – Joga Bonito 5:2