Sportváros

A Sportváros Nonprofit Kft. 2015-ben, azzal a céllal jött létre, hogy egységbe foglalja Ajka város sportéletét.

A szervezet létrejöttét indokolta a gyors ütemben fejlődő infrastruktúra, a már régebben működő és az újonnan alakuló sportegyesületek, a felnőtt és utánpótlás korú sportolók, a szabadidő- és diáksportban résztvevők létszámának nagyarányú emelkedése.

A megújult környezettel igyekszünk megadni minden lehetőséget sportolóinknak, hogy felkészülhessenek mind az egyéni, mind a csapatsportágakban a versenyekre, a bajnoki mérkőzésekre.

Rendelkezésükre áll a Városi Sportcsarnok a hozzá tartozó öltözőkomplexummal, a három jó minőségű füves labdarúgó pálya, a nagyméretű műfüves pálya, két kis műfüves, az extrém pálya, az utánpótlás csapatokat kiszolgáló öltözőépület, októbertől márciusig a sátortetős jégpálya.

 Versenynaptárunk tartalmazza a városban rendezendő sporteseményeket.

Rendezvényeiket, versenyeiket a sportszervezetek önállóan szervezik meg és bonyolítják le, mi a hátteret biztosítjuk. Napi kapcsolatban állunk az FC Ajkával, a Kézilabda Klubbal, a Röpisulival és a többi, létesítményeinket használó egyesülettel.

Helyet biztosítunk a városi diáksport versenyeknek, megyei, regionális döntőknek.

Nagy népszerűségnek örvendenek saját, illetve sportaktíváink segítségével lebonyolított rendezvényeink. A városi kispályás bajnokság, a téli terembajnokság, az Óév kupa, a városi tekebajnokság, a több, mint 30 éve működő kondicionáló torna, a sakk-versenyek.

Futóprogramjainkon évről-évre nagyobb létszámot regisztrálunk. Sikeres az „Ajka rajtja”, a „Somló csúcs-futás”, az „Éjszakai futás”, valamint a legnépszerűbb rendezvényünk a „Szilveszteri futás”.

„Sporteseményeink, rendezvényeink nyilvánosak, melyeken multimédiás (hangképanimációvideó) felvételek készülhetnek. A rendezvények vendégei, látogatói, valamint résztvevői tudomásul veszik, hogy megjelenésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy az így készült felvételeket nyilvánosan a Sportváros Nonprofit Kft. saját honlapján, Facebook-oldalán, és a KIviFoto Sport-Galéria oldalán reklám és egyéb hírközlési céllal megjelentesse, abban az esetben is, ha személyesen szerepelnek rajtuk. (pl. célfotó, néző)”