Erős mezőnyben hét érem a karate EB-n

Ezüst- és bronzérmekkel gazdagodott a debreceni XIII. SKDUN Shotokan Karate EB-n a Sun-Dome SE csapata, akik 20 ország 1020 sportolója között bizonyították tudásukat április 12-14 között.

A nívós versenyre két edzővel és öt „A kategóriás” sportolóval érkezett az ajkai egyesület, amelyen tiszteletét tette többek között Kósa Lajos országgyűlési képviselő, dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, Szabó Gabriella olimpiai és világbajnok román atléta, volt ifjúsági és sportminiszter, Aurel Patru, az SKDUN Világszövetség elnöke, valamint több város polgármestere is.

A megmérettetésen Takács Miklós vezetőedző szerint voltak ugyan kihagyott lehetőségek, de ezek ellenére nagyszerűen helyt álltak tanítványai. Hangsúlyozta, hogy különösen erős mezőny jött össze az egyes kategóriákban, így mindenképpen elégedettek a tavaszi szezon egyik csúcsversenyén elért hét éremmel, melyből három ezüst és négy bronz lett a mérleg.

Szlotta Blanka nagyszerűen tért vissza a nemzetközi mezőnybe, bár a végére kicsit elfáradt, így ezüstérmet szerzett egyéni küzdelemben. A veterán fiúknál, Rózsavölgyi Palinak sikerült egy harmadik helyet behúznia küzdelemben, de csapatküzdelemben Horváth Árpival, ha nem is az aranyat, de az ezüstöt hazahozták a fiúk. Rózsavölgyi Patrik duplázott, mindkét versenyszámában, küzdelemben, stabilan hozta a harmadik helyet. A sanbon kumitében 5:0 vezetésnél belecsúszott még egy intésbe, így leléptették az utolsó másodpercekben. Somogyi Bence szintén jól dolgozott, a szerencse most a sorsolásnál nem kedvezett, a másik ágon biztosan döntőztünk volna, így harmadik lett küzdelemben – részletezte az egyesület vezetője.

Gratulálunk az elért eredményekhez a Sun-Dome SE versenyzőinek! Jó felkészülést kívánunk az egy hónap múlva lévő WKF Magyar Bajnoksághoz!

Fotó: Sun-Dome SE