Remek hétvégét zártak a karatésok

Mozgalmas két napon van túl a Sun-Dome SE, ugyanis március 23-án Dunaharasztiban a XX. Happy Kids Kupán léptek tatamira az egyesület ifjú versenyzői, míg másnap a jászberényi XIX. Ippon Shobu Diákolimpián képviselték Ajkát a fiatalok. A Diákolimpián Magyar Bajnok lett Szilvási Levente és Somogyi Bence, de a többiek sem panaszkodhatnak. Számos érem utazott haza az egyesület jóvoltából!

– A XX. Happy Kids Kupát kizárólag utánpótlás korúak számára rendezték, ahol több mint ezer fiatal sportoló mérhette össze tudását és kóstolhatott bele a versenyzés világába – számolt be a Sportvárosnak Takács Miklós vezetőedző, aki büszkén újságolta, hogy tanítványai kiválóan helyt álltak és mindenki legalább egy nyertes mérkőzéssel, valamint rengeteg tapasztalattal gazdagodott az év egyik legnagyobb létszámú hazai megmérettetésén.

Küzdelemben aranyérmet szerzett Straub Nóra és Keller Bence. Solymosi Dorka formagyakorlatban és küzdelemben egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel. Augusztin Ádám formagyakorlatban bronzérmet, küzdelemben ezüstérmet szerzett. Gubicza Tamara küzdelemben hozta el a 2. legcsillogóbb érmet, Hajdár Elena pedig két bronzéremmel gazdagodott (formagyakorlat, küzdelem)

– A XIX. Ippon Shobu Diákolimpián 245 versenyző több mint 400 nevezést adott le. A hivatalos megnyitón tiszteletét tette Pócs János országgyűlési képviselő, aki beszédében hangsúlyozta a fiatalok jövőjének fontosságát és a sport jelentőségét – tudtuk meg a vezetőedzőtől. A jászberényi megmérettetésre az ajkai Sun-Dome SE hét versenyzővel érkezett. Három esetben csak hajszállal maradtak le a döntőről, így két arany- és négy bronzéremmel zártak a fiatalok. Diákolimpiai Magyar Bajnok lett Szilvási Levente és Somogyi Bence, Diákolimpia országos döntő harmadik helyezettként végzett Keller Boldizsár, Horváth Márton, Szlotta Blanka és Erdélyi Virág.

A vezetőedző szerint a versenyek jó lehetőséget kínáltak a felkészülésre, ugyanis hamarosan Debrecenben kezdődik a SKDUN EB, ahol a mostani eredmények fényében várható az ajkai jó szereplés. Hangsúlyozta, hogy javuló formát mutatnak tanítványai, így bízik a sikerben!

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Hajrá Sun-Dome SE! Hajrá ajkai küzdősport!

Fotók: Sun-Dome SE