Színes ruhák, hajlékony gyerekek, remek teljesítmények – Aerobik Diákolimpia ajkai sikerekkel

Március 10-én sokadik alkalommal adott otthont a sportcsarnok a Magyar Torna Szövetség aerobik szakága által megrendezett diákolimpia nyugat-magyarországi területi döntőjének a Sportváros Nonprofit Kft és a Viva Fitnesz SE koordinálásával. A versenyen 9 ajkai egység is érdekelt volt, melyből 7 bejutott az áprilisi jászberényi országos döntőbe.

Nagy érdeklődés övezte az ajkai versenynapot, hiszen az ifjú sportolókon túl a családok, barátok, pedagógusok is részt vettek a programon, amelyet Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitott meg. Beszédében kiemelte, hogy a diákolimpiák során méltánytalanul kevés szó esik a szülők, egyesületek, valamint az iskolák szerepéről, holott mindegyikre szükség van a gyerekek szorgalmán túl a sikerekhez. Csakis kooperatív szellemben érhetők el eredmények. Hangsúlyozta, hogy a diákok rengeteget tesznek azért, hogy felkészüljenek a versenyekre, hiszen hetente többször, akár minden délután edzésekre járnak és nagyon büszkék, hogy az iskolájukat, egyesületüket képviselhetik, ezért különösen fontos, hogy visszafelé is megkapják a támogatást, elismerést. Ezt bizonyította a Sportgálán kiosztott több mint 200 díj is, amivel a jó sportolók, jó tanuló – jó sportolók tavalyi sikereit ismerték el.

Vida Veronika, a szervező egyesület vezetőedzője arról tájékoztatott bennünket, hogy színvonalas versenyprogramot láthattak az érdeklődők, amelyen minden egység szívét-lelkét beletette a produkciókba. Többek között érkeztek diákok a fővárosból, Pécsről, Székesfehérvárról, Budaörsről, Sopronból, Szombathelyről, Komlóról és Piliscsabáról is. A Viva Fitnesz SE 9 egységgel képviselte Ajka városát a mezőnyben. A kisebbek közül többeknek ez volt az első komolyabb megmérettetése, így izgulva, kissé bizonytalanul kezdtek bele a koreográfiába, de végül mindenki remekül helyt állt. Hat egység a dobogó legfelső fokáig menetelt, illetve sikerült egy harmadik helyezést is begyűjteni az ajkai versenyzőknek.

Csodás gyakorlatot láthatott a közönség a BASIC UPIV Triótól (Herbent Hanna, Litvinyuk Jázmin és Zsédely Lara). A lányok az Eötvös L -Kossuth L. Általános iskola diákjai. Produkciójuk első helyezést ért el.

Szintén legyőzhetetlennek bizonyult a BASIC UPIII csoportként (Kozma Rebeka, Herbent Hanna, Litvinyuk Jázmin és Zsédely Lara).

A legcsillogóbb éremmel zárt a BASIC UPIII Trió is (Bujtor Lotti, Gyurán Szintia, Kápli Kinga). A lányok a Fekete I. – Vörösmarty M. Általános Iskola tanulói.

Nem okozott csalódást a BASIC UPII párosa sem, tőlük is fantasztikus gyakorlatot láthattak a jelenlévők, az első helyen végeztek (Talabér Dóra, Vizi Rebeka). Ők is a Fekete I.- Vörösmarty M. Általános Iskola tanulói.

Méltó helyre, a dobogó legfelső fokára állhatott fel a BASIC UPI Női Egyéni kategóriában Egressy Boglárka. Nem talált legyőzőre BASIC Felnőtt Női Egyéni kategóriában Tóth Virág sem, aki lendületes gyakorlatával nyűgözte le a pontozóbírókat. Mindkét versenyző az Ajkai Gimnázium, Sportgimnázium, Szakközép Iskola és Általános Iskola tanulója.

Bronzérmet szerzett és így szintén kivívta a döntőbe jutást a Viva Fitnesz SE BASIC UPII triója is (Péter Nóra, Szöllősi Laura és Szöllősi Lia). Mindannyian a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai.

Az országos döntőbe ugyan nem jutott be, de lelkesedéséért dicséret illeti a BASIC UPII Női Egyéni kategóriában Berecz Alida (Laschober Mária Német Nemzetiségi Ált.Iskola) gyakorlatát, aki a 7. helyen végzett, illetve Talabér Dóra produkcióját, aki a 14. helyen zárt.

Vida Veronika büszke a tanítványaira és köszöni a szülők, az egyesület és a Sportváros munkatársainak együttműködését.

Gratulálunk a versenyzőknek, sok sikert kívánunk az áprilisi döntőben a Viva Fitnesz SE minden tagjának! Hajrá ajkai aerobik!

Ajka TV felvétele:

Bemelegítés –  FB Reels:

https://www.facebook.com/reel/276590398814471

Galéria: