Hazai vereség, idegenbeli győzelem a kéziseknél

Felemásan alakult a legutóbbi forduló a Kézilabda Klub Ajka csapatainál.

Megtört a hazai veretlenség…

Utoljára játszottak a KK Ajka színeiben.. / Fotó: Györkös József

A szezon utolsó hazai mérkőzésén a szegedi fiatalokat fogadta a KK Ajka csapata május 18-án az NBI/B-s mezőnyben. A meccs előtt az ajkai vezetők emlékplakettet adtak át azoknak a játékosoknak, akik most szerepeltek utoljára zöld-fehér színekben. (Tóth, Dobos, Breuer, Ernei, Perczel, Forgács, Tatai). A legnagyobb elismerést a pályafutását is befejező 87 szeres válogatott kapus, Tatai Péter kapta.

A középmezőnyhöz tartozó csapatok mérkőzésén tíz percig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a hét a hat elleni játékot alkalmazó vendégek három góllal megléptek, amikor Velky Péter időt kért(6-9). A pillanatnyi szünet jót tett a hazai csapatnak, ugyanis Breuer vezérletével kiegyenlítődött az állás. A Tisza partiak Gazsó góljaival állandósították a vezetésüket, de John révén a szünetre egalizálta az eredményt az ajkai csapat. A térfélcserét követően sem változott a játék képe, felváltva vezettek a csapatok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni (20-20; 23-23). A végjátékra a szegedi csapat fordult két gólos előnnyel, de Jávor góljának köszönhetően izgalmasan alakult az utolsó perc. Az ajkaiaknak még volt lehetősége támadni az egyenlítésért, de egy technikai hibát követően a vendégek bebiztosították a győzelmüket. Két jól felkészített csapat izgalmas találkozóján a szegedi fiatalok megszakították a KK Ajka tavaszi hazai veretlenségét.

KK Ajka KFT – OTP BANK-PICK Szeged U21 26-28(15-15)

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Utolsó hazai meccsünk sajnos nem úgy alakult, ahogy sokan eltervezték, hullámvasútszerűen játszottunk. Egyik csapat sem tudott hosszabb ideig stabil teljesítményt nyújtani. Ha a támadásban tudtunk egyszerűbben gólt lőni, akkor a védekezésben kaptunk hasonlót, illetve, ha jól védekeztünk, utána támadásban veszítettünk labdákat, amit az ellenfél azonnal góllal büntetett. A végjátékban sokféleképpen alakulhatott volna a mérkőzés, de sajnos a legrosszabb forgatókönyv jött ki. Az utolsó bajnoki mérkőzésünket megpróbáljuk ponttal/pontokkal befejezni.”

Játékos szemmel – Nagy Martin Olivér, átlövő:

„Nehéz bármit is mondani a mérkőzésről. Sajnos csak rövid periódusokban tudtuk a felállított taktikánkat érvényesíteni. Nagyon sok technikai hiba és figyelmetlenség okozta mind hátul mind elől véleményem szerint ezt a fájó vereséget. Ennél sokkal koncentráltabb és feszesebb játék kell a jövőben, hogy elérjük céljainkat. A héten teljes erőbedobással készülünk a Debrecen elleni mérkőzésre, hogy méltóan tudjuk zárni a szezont és két ponttal a zsebünkben térhessünk haza. Hajrá Ajka!”

***

Magabiztos győzelem a lányoknál!

Május 16-án a Gárdony csapatához látogattak az ajkai lányok az NBII-ben. Előtte hazai pályán nagyarányú győzelmet arattak az ajkaiak, de ettől függetlenül egy kiélezett mérkőzésre készültek, hiszen a Gárdony már okozott néhány meglepetést a bajnokságban. A 13. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a rossz helyzetkihasználásnak köszönhetően nem tudtak meglépni az ajkaiak, számtalan kapufát ért lövés, kihagyott helyzet jellemezte a játékot. A 25. percben elkezdett kinyílni az olló, könnyű lerohanásgólokat szereztek a vendégek, így félidőre egy magabiztosnak tűnő négygólos előnnyel mehettek (13-17). A második félidőt remekül kezdte a csapat, az előny tovább nőtt. A bakonyiak az utolsó percig csapatként, nagy szívvel játszottak és a fiatal utánpótlás játékosok is lehetőséget kaptak, amivel hálásan éltek is.

Gárdony-Pázmánd NKK U21 – KK Ajka KFT 24-37 (13-17)

Edzői szemmel – Klespitz Róbert, másodedző:

„Az első félidőben elég hullámzóan játszottunk. Ha tudtunk könnyű gólokat szerezni és a saját, gyors játékunkat játszani, akkor sikerült ellépni az ellenféltől, ha viszont ez nem sikerült, akkor nehezebben találtuk meg az utat a gólszerzéshez. Az utolsó mérkőzésre mindenképp javulnunk kell a felállt fal elleni játékban, nem hagyatkozhatunk ennyire az egyéni „villanásokra”. A második játékrészben feszesebb lett a védekezésünk, így hibákra kényszerítettük az ellenfelet, valamint erőnlétileg is jobban bírtuk a mérkőzést, rengeteg gyors gólt szereztünk, mellyel eldöntöttük a 2 pont sorsát. Külön öröm, hogy mindenki pályára tudott lépni és jó megoldásokkal hálálta meg a bizalmat. Fontos győzelem volt, mellyel bebiztosítottuk a jövő évi NB2-es indulásunkat, ehhez gratulálok a csapatnak! Jövő héten szeretnénk jó eredménnyel lezárni az évet a Vasas elleni, hazai találkozóval, ahová várunk minden kedves szurkolót!”

Játékos szemmel – Perger Kitti, átlövő:

„Csütörtökön Gárdonyba utaztunk el. Tudtuk, hogy nagyon fontos lesz ez a mérkőzés, és mindenképpen nyernünk kell! Fej-fej mellett kezdtük el a meccset és több kimaradt helyzet miatt a 25. percig nagyon szoros volt az eredmény. 4 gólos előnnyel zártuk az első félidőt. A második játékrészben sikerült 10 góllal is elmennünk, ami már biztosította a győzelmünket. A védekezés egész meccsen egyben volt. Nagyon örülök, hogy pályára tudtam lépni, és egy góllal is hozzá tudtam járulni a győzelemhez. Gratulálok az egész csapatnak!”

***

Utánpótlás eredmények

Május 15. – Férfi U18

BVSC-Zugló II. – KK Ajka SE 32-37 (14-13)

John András, vezetőedző: „Múlthéten a BVSC Zugló csapata fogadott minket. Az első félidő már szokásunkhoz híven nehézkesen indult, védelemben és támadásban sem tudtunk kellő koncentrációval előrukkolni, így könnyű gólokat kaptunk. Félidőben sikerült arculatot váltani és küzdős, szívós játékkal ledolgoztuk a félidei 2 gólos hátrányunkat, majd átvettük a vezetést és a meccs végéig apránként növeltük az előnyünket. Maradt a hétre még egy meccsünk, amit hazai pályán vívunk a Pilisvörösvár csapata ellen. Nehéz mérkőzésre számítunk, lesznek hiányzók és sérültek is sajnos, de megteszünk mindent, hogy megnyerjük az idei utolsó meccsünket. Hajrá Ajka!”

Május 17. – Férfi U20

Máv Előre-Cunder Kézisuli – KK Ajka SE25-25 (13-13)

Május 18. – Női U17

VKL SE Győr – KK Ajka SE 23-33 (10-16)

Jaksics Rebeka vezetőedző és a csapat értékelése: „Mindenkin látszott már az egész éves munka és fáradtság. Nem úgy kezdtük a mérkőzést ahogy elterveztük, az első félidőt tekintve értékelhetetlen volt, nem hoztunk jó döntéseket és sok technikai hibát vétettünk, sok eladott labdánk volt. A második félidőre felszívtuk magunkat, hisz mindenki tudta, hogy a dobogó harmadik helye a mérkőzés tétje, elléptünk ellenfelünktől és sikerült több gólos előnyt kialakítani. Egy sikeres szezont tudhatunk magunk mögött, és bízom benne, hogy a lányok ebben a szellemben fognak hozzáállni a következő szezonhoz. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hisz a létszám hiány, betegségek, és sérülések ellenére is stabil eredményeket értek el. Egész évben kő keményen küzdöttek/küzdöttünk, hogy meglegyen ez az eredmény. Meg van a bronz, szép volt csajok!! Hajrá Ajka!”

Május 18. – Női U19

VKL SE Győr – KK Ajka SE 31-40 (13-18)

Klespitz Róbert, vezetőedző: „A bajnokság utolsó, sorsdöntő meccsét játszottum a VKLSE ellen. Az esetleges bronzérem lehetősége miatt kissé izgulósan kezdtünk, kellett egy kis idő amíg fel tudtuk venni a saját ritmusunk. Az első félidő közepére sikerült ez, innentől kezdve átvettük az irányítást, s fokozatosan növeltük előnyünket, melynek vége egy magabiztos győzelem lett! Mindenki pályára tudott lépni, minden mezőnyjátékos szerzett gólt is, úgy gondolom így kell lezárni egy szezont. Győzelmünkkel sikerült megszerezni a 3.helyet, ehhez gratulálok a csapatnak!”