Az idegenbeli győzelemnek hála, marad az NBII-ben az FC Ajka

A labdarúgó NB II-ben szereplő ajkai csapat korán hátrányba került a Szombathelyi Haladás otthonában május 19-én, vasárnap délután az utolsó előtti fordulóban, azonban a második játékrészben Schindler Szabolcs tanítványai Csizmadia révén egalizáltak, majd Zsolnai bombagóljának köszönhetően fordítani tudtak. Az i-re a pontot Pantovics tette fel a 95. percben, így értékes pontokkal térhetett haza a csapat.

A találkozó elején a hazaiak voltak valamelyest veszélyesebbek. A 6. percben Rácz, majd egy perccel később pedig Horváth Rajmund tűzte a játékszert az ajkai kapura, kevesebb sikerrel. A 10. minutumban az ajkai Csemer távoli lövése egy védőről a felső kapufára vágódott, a kipattanó labdát Szarka hét méterről lőtte kapura, Pálfi azonban óriási bravúrral védett. Alig pár másodperccel később a másik oldalon Zvekanov 18 méteres, középről leadott, lapos lövése egy védőről Nyíri elé pattant, aki 12 méterről a jobb sarokba helyezett, 1-0. A folytatásban inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, nemigen akadtak helyzetek. Félidőre egygólos vasi előnnyel vonulhattak a felek.

Az ajkai szurkolók szívesen utaznak a csapattal, ha lehetőségük van rá / Fotó: Kovács Ivett (KIviFotó)

Fordulás után nem kellett sokat várni a vendég drukkereknek az egyenlítésre. Az 58. percben egy jobb oldali szöglet után Nagy Krisztián lövése a jobb kapufáról kijött, a kipattanót Csizmadia öt méterről a léc alá vágta, 1-1. Másodpercekkel később Bolla rúgta fel hátulról az ajkai Tóth Gergelyt, Molnár Attila játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot az elkövetőnek, így emberelőnybe kerültek a bakonyiak. A 75. minutumban Zsolnai vezette a labdát, majd jobbról, ballal óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba, 1-2. A véghajrában mindent egy lapra feltéve küzdött az egyenlítésért a Szombathely, azonban a 95. percben lezárta a meccset az Ajka. Egy vasi szögletnél Pálfi is előrement, ám a labda a vendégeké lett. A kontra után Pantovics iramodott meg, majd az üres kapuba ívelt, 1-3.

Ezzel biztossá vált, hogy jövőre is a labdarúgó NB II-ben fog szerepelni Schindler Szabolcs együttese. Jelenleg a zöld-fehérek a pontvadászat 8. helyén állnak 43 ponttal.

Szombathelyi Haladás-FC Ajka 1-3 (1-0)

Győzelem! / Fotó: Kovács Ivett (KIviFotó)

Az utolsó fordulóban Csizmadia Zoltánék a feljutásra pályázó Győrrel mérkőznek meg Ajkán május 26-án. A derbi 17 óra 30 perckor kezdődik. A nagy érdeklődésre tekintettel az FC Ajka vezetése előreláthatólag ma délutántól (2024.05.22.) elindítja az elővételes jegyvásárlási lehetőséget, de friss információkat a facebook, illetve weboldalán közöl folyamatosan a klub.

Az FC Ajka – ETO FC Győr mérkőzés kiemelt mérkőzésnek számít, így a jegyár egységesen 2.000,-Ft.

Szurkoljunk a srácoknak együtt a bajnokság utolsó fordulójában!

Hajrá Ajka!