Hírek a kézilabdázók háza tájáról

A legutóbbi forduló történései a Kézilabda Klub Ajka női és utánpótlás csapatainál.

Egál a Tatával az NBII-ben

Tatára utaztak a lányok május 12-én, ahol a 7. helyen álló tatai csapattal mérkőztek meg. A 7. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, egyik fél sem tudott előnyt kicsikarni. A 8. perctől a 16. percig nagyot hajráztak az ajkai lányok, négygólos előnyre tettek szert (6-10). A mérkőzést végig hullámvölgyek jellemezték, nem tudták a vendégek megtartani az előnyüket, így a félidőre egygólos hátránnyal mehettek (15-14). A második játékrészt jól kezdték a bakonyiak, sikerült 2 góllal is meglépni, ám ez csak a 39. percig tartott, mikor ismét zárkóztak a Tataiak. A mérkőzés utolsó felében mindkét félnek számtalan lehetősége lett volna eldönteni a két pont sorsát, azonban nem bírtak egymással, így döntetlen eredménnyel zártak.

Tatai AC – KK Ajka KFT (27-27)

Edzői szemmel – Szalay Ákos és Klespitz Róbert:

„Az első félidő közepén sikerült 4 góllal ellépni az ellenféltől, de sajnos nem tudtuk megtartani az előnyünket. A 2. játékrészben többször vezettünk két góllal, de kulcsszituációkban hibáztunk. A meccs végén kaptunk még egy esélyt, hogy megszerezzük a két pontot. Ez sajnos nem sikerült, így maradt a döntetlen.” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Vasárnap egy esetleges győzelemmel bebiztosíthattuk volna 2 fordulóval a vége előtt a jövő évi NBII-es tagságunkat. Ennek szellemében a mérkőzés első negyede után vezettünk is 4 góllal. Innentől kezdve azonban a támadójátékunk nagyon megakadt, nem tudtunk könnyű gólokat szerezni, hátul pedig több hibát is vétettünk, így minimális hátránnyal mentünk az öltözőbe. A 2. félidőben sok hibával játszott mindkét csapat, egyik sem tudott több góllal ellépni a másiktól, így összességében igazságosnak mondható a döntetlen eredmény. Sajnos kevés jó teljesítmény akadt ahhoz, hogy nyerni tudjunk, de ez az 1 pont is sokat érhet a végén. Csütörtökön a Gárdony vendégeként szeretnénk minden kérdést lezárni, s egy győzelemmel kivívni a bent maradást!” – Klespitz Róbert, vezetőedző

Játékos szemmel – Jalkóczi Karolin, beálló:

„Hétvégén a tatai lányokhoz látogattunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ennek tudatában készültünk, azonban betegség és kisebb sérülések nehezítették a dolgunkat a heti edzésmunkában. A mérkőzést jól kezdtük helyzeteinket kihasználtuk, a védekezés mellé egy jó kapusteljesítmény párosult, így sikerült 5 gólos előnyre szert tenni. Ezután az ellenfél kapott erőre, a félidő végére átvették a vezetést. A második játékrészben szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Helyzetkihasználásunk nem volt a legacélosabb az egész mérkőzést tekintve. A végjátékban sikerült hibába kényszeríteni az ellenfelet, de sajnos a mérkőzés végi két pontot érő találatunk elmaradt. Gratulálok a csapatnak a küzdéshez! Csüggedni nem szabad, csütörtökön újra pályára lépünk a 2 pontért. Hajrá Ajka!”

***

Utánpótlás eredmények

Május 9. – Női U17

KK Ajka SE – Komárom VSE 37-42 (14-23)

Jaksics Rebeka, vezetőedző: „Az első félidő értékelhetetlen volt. Támadásban lassúak voltunk, széleket tudtuk inkább megjátszani, amiből nem sok gól született. Védekezésben aludtunk, megállító fault is kevés volt. A második félidőben a saját arcát mutatta a csapat, nagy szívvel, akarattal, jó védekezéssel, lerohanásból lőtt gólokkal sikerült 9 gólról 2-re visszakapaszkodnunk. Bámulatos második félidő volt az elsőhöz képest, de nem volt elég a győzelemhez. Készülünk az utolsó mérkőzésünkre. Hajrá Ajka!”

Május 11. – Leány U12

KK Ajka – Start SE Szentkirályszabadja 33-7 (19-2)

KK Ajka – Veszprém Pannon SE27-12 (13-6)

Kiss Adrienn, vezetőedző: „Kitűnő egyéni megoldások mellett, csapatban is jól dolgoztak a lányok, mind támadásban, mind védekezésben. Sokat dolgozunk azon, hogy az edzésen mutatott teljesítmény, a bajnoki fordulókon is visszaköszönjön. Örültem, hogy a mai napon még többet láttam ebből viszont. Gratulálok a lányoknak a magabiztos győzelmekhez, büszke vagyok az eddigi munkánkra!”

Május 11. – Fiú U12

Balatonfüredi KSE – KK Ajka 15-17 (7-11)

KK Ajka – Georgikon DSE 16-17 (9-10)

Heizer László, vezetőedző és Zeitler Tibor, másodedző: „A hétvégén Keszthelyre látogattunk a srácokkal, ahol két nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az elsőn – egy szoros mérkőzésen – sikerült a Füred csapatát legyőznünk. A második meccsen a házigazda Keszthely ellen játszottunk, azonban néhány kihagyott helyzet megbosszulta magát, és így sajnos egy gólos vereséget szenvedtünk. Nagyon-nagyon büszke vagyok a srácokra, ilyen küzdeni tudást és akaratot sok felnőtt csapat is megirigyelne! Összeségében az idei eddigi legjobb fordulónkon vagyunk túl, gratulálok a srácoknak! Hajrá Ajka!”

Május 11. – Leány U14

Sümeg VSE – KK Ajka 21-16 (10-11)

KK Ajka – Szentgotthárdi KK 10-27 (7-12)

Vikor Ferenc, vezetőedző: „A tavaszi szezonban az utolsó előtti fordulóra utaztunk el Sümegre. Két tanulságos mérkőzést játszottunk, melyeken az első mérkőzésen még kevesebb hibával és több lendülettel egy szoros mérkőzést tudtunk játszani a Sümegi lányok ellen, melyen nem sikerült kiharcolnunk a győzelmet. Az első mérkőzés után mind fizikálisan mind mentálisan nagyon elfáradtak a lányoknak, így a második mérkőzésen már támadásban és védekezésben is sokkal több hibát vétettünk, ezért itt egy nagyobb arányú vereség lett a vége.”

Május 11. – Női U19

KK Ajka SE – Győri ETO KC II. 29-25 (16-11)

Klespitz Róbert, vezetőedző: „Fontos mérkőzést játszottunk szombaton az ETO II. ellen. Ahhoz, hogy az utolsó fordulóban is a saját kezünkben legyen a dobogós helyezésünk sorsa, mindenképp nyernünk kellett. Úgy gondolom, hogy ennek a súlyát és lehetőségét mindenki átérezte, s fegyelmezett játékkal tudtuk itthon tartani a 2 pontot. Voltak ugyan hullámvölgyek, de mindig volt olyan, aki a kritikus pillanatokban segített a csapaton. Külön öröm, hogy a kiöregedő ifisták győzelemmel tudtak búcsúzni az ajkai csarnoktól. Még egy fontos feladat vár ránk, a VKLSE vendégeként megszerezni a győzelmet, és ezért mindent meg is fogunk tenni!”