Mozgalmas hétvégén vannak túl a KK Ajka csapatai – győzelem itthon és idegenben is a felnőtteknél

Csodálatos győzelem a férfi NBI/B-ben

Április 19-én este Budaörsön lépett pályára a KK Ajka férfi csapata. A tavalyi szezonban még az első osztályban vitézkedő Farkasok ellen nagyszerűen kezdett a Velky legénység, tíz percnyi játék után 2-5 szerepelt a táblán. A hazaiak mestere azonnal időt is kért, ami után sikerült kiegyenlíteni az állást (8-8). A vendégek újra ütemet váltottak és Gyene vezérletével háromgólos előnyt szereztek a szünetre. A folytatásban állva hagyta ellenfelét az ajkai csapat és pillanatok alatt hat gólos lett a különbség (13-19). A Farkasok edzője ismét időkéréssel próbálkozott, amiből jól jöttek ki a vendéglátók és két gólra felzárkóztak (18-20). Az ajkai kapuban Baracskai remekül védett és újra meglépett ellenfelétől a vendégcsapat (18-23). A hazai pálya előnyét élvező budaörsiek újra szorossá tették a mérkőzést és sikerült egy gólra felzárkózniuk (23-24). A hajrá izgalmasan alakult, de az ajkai fiúk már nem engedték ki a kezükből a két pontot és még két góllal bebiztosították a győzelmüket. A szebb napokat látott Farkasok ellen bravúros győzelmet aratott Velky Péter és csapata és ezzel a sikerrel a hatodik helyről várja a folytatást.

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Jól sikerült a kezdés, jól összeállt a védelem, illetve a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt, valamint értékesíteni tudtuk a helyzeteinket, melyeknek köszönhetően gyorsan előnyhöz is jutottunk a mérkőzés első szakaszában. Utána kis hullámvölgy következett, pontatlanság elől és hátul is, melyet kihasznált az ellenfél és a vezetést is át tudta venni, ugyan rövid ideig, hiszen sikerült újra rendezni a sorainkat. A második félidőt is jól indítottuk, hamar sikerült nagyobbra növelni az előnyünket. Félidő közepén újabb hullámvölgyünk volt, viszont az ellenfelet csak egy gólra engedtük vissza, utána újra sikerült a 2-3 gólos előnyt tartani a mérkőzés végéig. Voltak hibáink, de úgy gondolom mindig sikerült kisegítenünk egymást, volt tartása a csapatnak, melynek köszönhetően kis szakaszt leszámítva végig uralni tudtuk a mérkőzést, melyhez nagy gratuláció a fiúknak. Következő mérkőzésen szeretnénk hasonlóan szerepelni, dolgozunk tovább.”

Játékos szemmel – Perczel Kristóf, átlövő:

„Pénteken Budaörsre utaztunk, kemény mérkőzésre készültünk egész héten. Tudtuk, hogy a Budai Farkasok nem adják könnyen a pontokat. Végig fegyelmezettek tudtunk maradni mind támadásban, mind védekezésben. Baracskai Sanyi parádés védéseinek és a kemény védekezésnek köszönhetően sikerült elhoznunk a 2 pontot. Dolgozunk tovább, hogy a következő mérkőzéseken is hasonlóan tudjuk szerepelni. Hajrá Ajka!”

Budai Farkasok-Rév – KK Ajka KFT 23-26 (12-15)

*****

Remek szerepelés a női NBII-ben

Április 19-én este hazai pályán fogadta a KK Ajka női csapata a Gárdony-Pázmánd gárdáját. Jól kezdték a hazaiak a mérkőzést, 5 percnyi játék után már 4-0 szerepelt az eredményjelző táblán. A 15. percben már 7 gólos volt az előny, amikor a vendégek edzője időt kért. A vendégek azonban nem tudtak felzárkózni. A kapusban remekül teljesítő Tótiknak és Horváthnak, valamint a feszes védelemnek köszönhetően a félidőre magabiztos 10 gólos előnnyel mehettek az ajkai lányok (19-9). Szalay Ákos és csapata tovább növelte előnyét a második félidőben, így 12 gólos sikert arattak (34-22).

Edzői szemmel Szalay Ákos és Klespitz Róbert:

„A pénteki napon a Gárdony csapatát fogadtuk. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben 19 lőtt gól ellenében 9 gólt kaptunk. A második játékrészben is fegyelmezettek tudtunk maradni. Készülünk a Vasas elleni összecsapásra, szeretnénk idegenből is elhozni a két pontot.” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Jól és fegyelmezetten kezdtük ezt a mérkőzést is, sikerült már az első periódusban többgólos előnyt kialakítanunk. Kisebb hullámvölgyek voltak ugyan, de hátul a védelmünk feszessége mellett a jó kapusteljesítménynek, elöl pedig a remek gólpasszoknak és gyors góloknak köszönhetően hamar túllendültünk ezeken. Úgy gondolom, aki pályára lépett, tudott hozzátenni a meccshez, ez pedig kulcsfontosságú lesz a hátralévő meccseinken is.” – Klespitz Róbert, másodedző

Játékos szemmel – Pete Zsanna, irányító:

„Pénteken a Gárdony csapatát fogadtuk. Magabiztosan kezdtük meg a mérkőzést, stabil védekezésünknek köszönhetően hamar előnyt tudtunk kialakítani. Támadó játékunkban voltak hibák, de igyekeztünk ezeket jó védekezéssel kijavítani. Mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, igazi csapatmunka volt. Készülünk is tovább a következő megmérettetésre. Hajrá Ajka!”

KK Ajka KFT – Gárdony-Pázmánd NKK U21 34-22 (19-9)

*****

Utánpótlás eredmények

Április 16. – Női U17

KK Ajka SE – Sárvári Kinizsi SE 27-35 (14-17)

Rauch, Leskovics D. (kapusok), Vincze 4, Litvinyuk, Rejtő, Perger 6 (5), Kató, Németh 4 (1), Kiss, Hernád 1, Leskovics Cs. 1, Ferenczi, Krápicz 11.

Jaksics Rebeka, vezetőedző: „Nagyon nehéz mérkőzés elé néztünk, a Sárvár csapatát fogadtuk itthon. Úgy álltunk neki, hogy kijavítjuk az őszi fájó vereséget, ahol 15-tel kaptunk ki, ezt a felére tudtuk redukálni. Jó lett volna bebiztosítani a bronzérmet, de sajnos nem sikerült. Jobban játszottunk, mint ősszel, de kevés volt a győzelemhez. Láttam dolgokat, amiben előrébb léptünk. A Sárvár tempóját nem tudtuk tartani, meg volt a szintfelmérő, tudjuk hova kell fejlődni. Készülünk a szombatra, ahol eldől a bronzérem sorsa.”

Április 18. – Női U19

KK Ajka SE – Sárvári Kinizsi SE 29-31 (12-12)

Fleer, Leskovics D., Horváth (kapusok), Németh, Vincze, Klespitz 2, Leskovics Cs., Perger 6, Krápicz, Kovács 2, Mózes, Schneider 2, Mészáros 14 (4), Mátyás 3.

Klespitz Róbert, vezetőedző: „Egész mérkőzésen fegyelmezetten játszottunk, betartva a taktikai utasításokat. Fej-fej mellett haladt végig a két csapat, egy teljesen döntetlen szagú mérkőzés volt. Az utolsó percekben sajnos mi hibáztunk többet, így nem tudtuk legalább az egyik pontot itthon tartani. A küzdés és a már említett fegyelmezettség miatt büszke vagyok a csapatra! A maradék 3 meccsünkből mindegyiket megnyerve megtarthatjuk dobogós helyezésünket, ezzel saját kezünkben van a sorsunk. Célunk pedig nem is lehet más, minthogy éremmel zárjuk a bajnokságot!”

Április 19. – Férfi U20

KK Ajka SE – PTE PEAC 35-35 (15-20)

Peternics, Kovács M., Ferenczi (kapusok), Szarka, Peidl 1, Rozmán 7, Pál 5, György 5, Loránd, Sárik, Zsáki 9 (4), Lozsi, Pernesz 5, Modori, Schell 3, Laczkó.

Poór Tamás, vezetőedző: „Pénteken este a tabellán egy ponttal előttünk álló Pécs csapatát fogadtuk, melytől ősszel, igaz tartalékos összeállításban, de sima vereséget szenvedtünk. A hazai találkozón mindenképp a pontszerzés volt a célunk. Nem indult könnyen a mérkőzés, védekezésünk nem volt acélos, így kapusunknak is nehéz dolga volt. Támadásban többnyire eredményesek voltunk, de a félidő végére így is tetemes hátrányt szedtünk össze. (15-20) A második játékrészt immár hagyományosan nem kezdtük jól (16-24), elhasználtuk a második időkérést is. Ezután azonban szinte minden összeállt, s felszabadult játékkal zárkóztunk egyre közelebb, a kapuból is megjöttek a védések, s a mérkőzés utolsó harmadában mi irányítottunk a játékot. Az utolsó percben sikerült utolérni ellenfelünket, a srácok megérdemelten tartották itthon az egy bajnoki pontot. Ez azt is jelenti, hogy a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül túlnyomórészt serdülő korú játékosokból álló csapatunk matematikailag is bennmaradt az ifjúsági másodosztályban! Gratulálok a srácoknak, nagyot küzdöttek!”

Április 20. – Fiú U13

Celldömölki VSE – KK Ajka 14-22 (7-15)

Ősi Andreotti S.E. – KK Ajka 42-14 (21-9)

Illés, Takács (kapusok), Benkő, Fekete, Fercsák, Horváth, Károlyi, Korcsok, Léka, Nigó, Stall-Kovács, Szántó.

Buri Attila vezetőedző: „Az első mérkőzésen nagyon koncentráltan játszottunk. A Srácok nagyon ügyesen teljesítették azt, amit gyakoroltunk a héten, aminek meg is lett az eredménye. A második meccsről már ugyanez nem mondható el. Az ellenfél nyitott védekezése zavarba hozta a csapatot és sok hibára kényszerített minket. Ennek ellenére büszke vagyok a fiúkra mivel az első meccs az nagyon jó volt és abból kell tovább építkeznünk.”

Április 20. – Férfi U18

Pilisvörösvári KSK – KK Ajka SE 29-40 (18-16)

Ferenczi, Kovács M. (kapusok), Loránd 3 (1), Hasprai, Pernesz 14 (1), Laczkó, Nyers 1, Kovács Á. 1, Modori, Simon 2, Peidl 3, Lozsi 1, Schell 8 (1), Tóth Bajusz, Sárik 4, Szarka 3 (1).

John András, vezetőedző: „Szombaton Dorogra látogattunk, ahol a Pilisvörösvár csapatával találkoztunk a felsőházi rájátszásban. Kemény mérkőzésre számítottunk, mert fizikálisan erősek, viszont szervezettségben már annyira nem. A hosszabb utazás és az előző napi U20-as meccs szemmel láthatóan sokat kivett a játékosok egy részéből, így az első félidőt kicsit álmosan dekoncentráltan kezdtük. Támadásban és védekezésben is akadtak problémáink, elől többször eljutottunk ziccerig, viszont az ellenfél kapusa jól zárta a szögeket és védte sorra a próbálkozásainkat, hátul pedig elmaradtak rendre a megállító faultok, amik miatt egyszerű gólokat kaptunk. A félidőre 2 gólos hátránnyal mentünk. A fordulást követően sikerült kicsit megrázni magunkat, védekezésünk kezdett összeállni, aminek következményeként támadásban is magabiztosabbak voltunk, így szépen fokozatosan tudtuk építeni az előnyt, ami a meccs végére 11 gólossá nőt. Gratulálok mindenkinek, mert mindenki hozza tudott rakni valami kis pluszt ehhez a győzelemhez. Maradt még 3 meccsünk idén, szeretnénk mindet megnyerni. Hajrá Ajka!”

Április 21. – Fiú U15

MÁV Előre-Cunder Kézisuli – KK Ajka SE 35-31 (20-19)

Török, Nagy (kapusok), Kocsis, Molnár 4, Pernesz 1, Szekér 2 Peidl 13 (4), Kalocsai 4, Krápicz 3, Tromler 3, Buzás 1.

KK Ajka SE – AGROFEED UNI Győr FKKA 45-32 (22-14)

Török, Nagy (kapusok), Kocsis, Molnár 4, Pernesz 6, Szekér 2, Peidl 18 (4), Kalocsai 7, Krápicz 2, Tromler 6, Buzás.

Jávor Sebestyén, vezetőedző: „Vasárnap hazai pályán játszottunk két mérkőzést az U15 másodosztály felsőházában. Első meccsünkön a Cunder Székesfehérvár ellen mérkőztünk meg. Ellenük játszottunk már az első fordulóban Szombathelyen, így meglepetést nem okoztak. Különböző elfoglaltságok miatt ismét foghíjasan álltunk ki az ellenfél 16 játékosa ellen. Mindezek ellenére egy izgalmas mérkőzésen maradtunk alul. A második találkozón a Győr csapatával néztünk farkasszemet. Egyik csapat sem volt friss, de szerencsére fiaim átestek a holtponton és rendre szebbnél szebb megoldásokat hajtottak végre mind támadásban mind védekezésben. Úgy gondolom a félidei 8 gólos előny már bíztató volt. A második félidőben pedig feltettük a pontot az i-re és egy magabiztos 13 gólos győzelmet arattunk. Büszke vagyok a fiúkra. Szívük lelkük a pályán volt.

Április 21. – Fiú U11

KK Ajka – MÁV Előre-Cunder Kézisuli

MOL Tatabánya KC – KK Ajka

Fekete, Tóth-Horváth (kapusok), Bakos, Cserép, Csizmadia, Hámori, Kabai, Károlyi, Kiss, Oláh, Orvos-Nagy, Porkoláb, Vass.

Nagy Martin Olivér, vezetőedző: „Hazai forduló keretein belül játszottunk két mérkőzést a vasárnapi napon. Nagyon tanulságos és jól sikerült mérkőzéseken vagyunk túl, ahol öröm volt nézni a gyerekeket. Maradéktalanul hajtották végre a kért, főként technikai elemeket, amiket hétről hétre gyakorlunk. Kiemelném a második mérkőzést, ami véleményem szerint a szezon legjobb mérkőzése volt eddig a MOL Tatabánya csapata ellen. Óriási gratuláció illeti a fiúkat és külön köszönet a nagy számban összegyűlt szülői “szurkolótábornak”, akik drukkoltak a gyerkőcöknek.”

Április 21. – Leány U11

KK Ajka – Vonyarcvashegy SE

KK Ajka – Egerszegi KK

Csikhon (kapus), Polt H., Polt K., Bakos, Németh, Csordás, Varga, Fischl-Szeglet, Kopecskó, Galambos, Czigler, Csikány, Lukács.

Bánhelyi Nóra, vezetőedző: „Hajmáskérre utaztunk a hétvégén. Első ellenfelünk Vonyarcvashegy volt a második pedig Zalaegerszeg. Az első mérkőzésen rengeteg jó dolog tört felszínre. Kiemelném a védekezést és a beállónak való bejátszásokat. A második megmérettetésen meggondolatlanul, pontatlanul, kapkodva próbáltunk megoldani a támadásokat, amiből az következett, hogy többször ziccer lehetőséget is hibáztunk. Tanulságos volt számomra, és remélem, a lányok számára is az öltözőben folytatott beszélgetés. Dolgozunk tovább, hogy az utolsó fordulón ne essünk ugyanebbe a hibába.”

 

Borítókép: Györkös József