A második félidőben már hozta a kötelezőt a KK Ajka az NBI/B.-ben

Az álmosan kezdő KK Ajka több mint egy félidőnyi előnyt adott a sereghajtó ÓZDI KC csapatának március 2-án az ajkai sportcsarnokban a kézilabda NBI/B. legutóbbi fordulójában, ám a második félidőben nagyot küzdve már hozták a papírformát, így begyűjtötték a kötelező két pontot.

Betegség és egyéb okok miatt jó pár játékosát nélkülözni kényszerült a KK Ajka, így bátran és határozottan kezdett a borsodi csapat a mérkőzésen. Szűk negyedóra után 9-11 szerepelt a táblán, amikor Velky Péter, az ajkaiak trénere időt kért. A folytatásban sem állt össze a hazaiak védekezése, amit könyörtelenül kihasznált a vendégcsapat és tovább növelte a különbséget (13-17). A félidő hátralévő részében tartotta előnyét a létszámfölényes játékot alkalmazó  Ózd, így ők mehettek nyugodtabban pihenőre.

A térfélcsere után már öt góllal is vezettek a vendégek, amikor is a hazai csapat végre „felébredt” és percről percre közelebb került ellenfeléhez. A kapuban a fiatal Benkő nagyszerűen védett, elől pedig a hetek óta kiváló formában játszó Gyene góljaival egyenlítette az eredményt az ajkai csapat (46.perc:28-28).

Az ózdiak azonnal időt kértek,de a közönség által támogatott hazai gárda tíz perccel a vége előtt átvette a vezetést (30-29). A hajrára már négygólos is volt a hazai előny, amiből a vendégeknek sikerült kettőt lefaragnia, de az ajkaiak a győzelmet már nem engedték ki a kezükből, így sikerült begyűjteni a kötelező két pontot.

KK AJKA – ÓZDI KC 34-32 (17-21)

KK AJKA:Baracskai 1,Benkő (kapusok),Bodnár 1,Jávor 3, Tóth 5, Gyene 11(3),Rosta 4, Nagy, John 4, Dobos 1, Forgács, Ernei 2, Zsáki, Horváth 2. Edző:Velky Péter.

Legközelebb március 9-én (szombaton) 16 órától szoríthatunk a KK Ajka csapatának, amikor a Kecskeméttel mérkőznek. Szurkoljunk nekik együtt a sportcsarnokban!