Minden szinten, szinte minden! – Kiváló eredmények sakkcsapatainknál

Nehézségekkel és meglepetésekkel szembesültek a Sentimento Ajka BSK játékosai az elmúlt hétvégén, amit lényegében a folyamatos újratervezés jellemzett, ám végül minden a legjobb forgatókönyv szerint alakult.

-A február 11-i megyei fordulót követően, teljes nagyüzem volt a nemzeti sakk csapatbajnokságokban – számolt be a Sportvárosnak, Mihályfi Gábor, a Sentimento Ajka BSK szakosztályvezetője, akitől megtudtuk, hogy izgalmas fordulót tudhatnak maguk mögött a versenyzőik.

A szuperligában és az NB I-ben az utóbbi évtizedek „örökös bajnokával”, a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsával meccseltek, ám adrenalinból nem volt hiány már a találkozó előtt sem. Cseh nagymesterük egy autóbaleset miatt (szerencsére ő nem sérült meg, csak az autója)

nem érkezett meg Ajkára. Peter Michalik az 5. tábláról esett ki, pótlása (azonos szinten) az idő rövidsége miatt gyakorlatilag lehetetlennek tűnt. Így maradt a szokásos, korábban már bevált recept: a második vonalból a 8. táblára „ugrott” Varga nagymester, a második csapat teljes gárdája egy sorral feljebb lépett, így senki sem azzal a színnel játszott, amire készült. A harmadik team pedig keresett egy beugrót, de ezek fényében itt is borult a színre készülés.

Az NB II-ben a tavalyi ezüstérmest fogadta a Sentimento.

Az óránál Czingler Sándor – minden rendben! / Fotó: Györkös József

Eredmények:

Szuperliga: Sentimento Ajka BSK I. – Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsa I. 5,5 : 4,5

Győztek: Arsenij Nesterov, Pásti Áron, Gaál Zsóka

A két ifi magabiztos győzelmével megszületett a várva-várt diadal. A csapat négy forduló után a  harmadik helyen áll. Semmi nem dőlt el, a csapat sorsa a saját kezében van!

NB I.: Sentimento Ajka BSK II. – Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsa II.  6,5 : 5,5

Győztek: Kolimár Kristóf, Györkös Lajos, Szalay-Őcsak Bánk, Pásti Anna

A négy ifi versenyző 3,5 ponttal járult hozzá a sikerhez. A győzelemmel, hat forduló után az első helyen áll a csapat.

NB II.: Sentimento Ajka BSK III. – Zalaegerszegi Baki Agrocentrum 8,5 : 3,5

Győztek: Pásti Zsombor, Gaál Sándor, Mihályfi Gábor, Soós Dávid, Vincze Ottó, Horváth Mátyás

A tavalyi második ellen imponáló siker született, amihez a három ifi játékos 2,5 pontot tett hozzá, így a harmadik csapat is a dobogó legfelső fokáról várhatja a folytatást.

****

Visszatekintő: Február 11-én a Sentimento Ajka BSK IV csapata a Péti MTE-t 6,5:5,5 arányban győzte le. Mihályfi Gábor szerint a csapat a tavalyi győztes Pétfürdő ellen nagyon akart, de több ígéretes parti még így is rosszul sült el. A páratlan mezőny miatt csalóka a táblázat, jelenleg ugyanis az első helyen állnak, ám a második Pét már volt szabadnapos, így a hátralévő két meccsen minden fél pontért meg kell küzdeni, ha a legfényesebb éremre vágynak.Győztek: Vass Viktor, Gaál Sándor, Tánczos Dezső, Véber Richárd, Horváth Mátyás.

Galéria és fotók: Györkös József