Hírek | Futás 2019.06.14 11:36 |

VI. Éjszakai futás beszámoló 2019.06.13.

VI. alkalommal szervezte meg a Sportváros Nonprofit Kft. és a Bakonyi Tájfutó Klub az „Éjszaki futás” futóversenyét. Az eredetileg 2019. június 6-ra tervezett versenyt a nagy esőzések miatt sajnos el kellett napolni a szervezőknek, így a futás szerelmesei szervezett körülmények között június 13-án hódolhattak kedvenc sportjuknak. Az időjárás immáron kegyes volt a futókhoz!

A verseny célja a futás és az egészséges életmód népszerűsítése mellett egy jó hangulatú közös esti program eltöltése.

A Városi Szabadidő és Sportcentrumban este 7 órakor már gyülekeztek a futók a regisztrációhoz. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a verseny egy 30 perces közös kocogással, bemelegítéssel startolt.

20 órakor rajtolt el a 8x 400 méteres vegyes váltó futóverseny (4 nő-4 férfi összetételben) 10 csapat részvételével. 2-2 csapattal képviseltette magát a Fekete-Vörösmarty iskola, az ajkai Spartanosok, indultak a Bródy a Bánki diákjai, az ajkai labdarúgó játékvezetők, az Ajkarendekért Egyesület tagjai, a Tovafutók és az aerobikos karatés közös csapat.

A váltóversenyt a Bánki csapata nyerte meg, megelőzve a Tovafutók a Spartan és a játékvezetők csapatát. Az első négy helyezett között minimális különbségek voltak.

Az este 20:30-kor indított Ajka-Bakonygyepes-Ajka távon 59 fő rajtolt el. 

A 9,5 km-es távon a nők közül 1. helyen Országi Sára, a 2. helyen Országi Anna Petra, míg a 3. helyen Reicher Dorka végzett.

A férfiak mezőnyében a dobogó legfelső fokára Kaufmann Péter állhatott fel, megelőzve Országi Mátét és Palkovics Tamást.

A versenyszámok dobogós helyezettjei érmet és pólót kaptak ajándékba.

A tombolasorsoláson pólókat és ajándékkönyvet sorsoltak ki a szervezők a résztvevők között.

Az idei második éjszakai versenyünk szeptember elején várható.