Hírek | eredményközlő 2019.03.28 14:25 | Mohos Milán

Óvodás Sportfesztivál selejtezői 2019.

Óvodai sportfesztivál 2019.

 

A városi Sport és Szabadidő Centrum 4. alkalommal adott helyet a Sportváros Nonprofit Kft. által megrendezett Óvodai Sportfesztiválnak. A remek hangulatú sportversenyen 12 nagycsoportos óvodás csapat vett részt 12 különböző óvodából. Az előző évekhez képest idén több vidéki csapat is indult az ajkai csapatok mellett. Az elődöntőkre a tegnapi és mai napon került sor 6-6 csapat részvételével. Mindkét elődöntőből 3-3 csapat jutott tovább a jövő heti döntőbe, sőt pontazonosság miatt a II. napról 4 csapat kvalifikálta magát a döntőre.

 

Az I. elődöntőben a Katica Óvoda Katica csapata, a Székhely Óvoda Bóbita csapata, a Patakparti Óvoda Ponty Porontyok csapata, a Hátszínvirág Óvoda Villám csapata, a Zöldikék Óvoda Kopasz Kukac csapata és a Szivárvány Óvoda Menő Manók csapata mérte össze ügyességét és gyorsaságát az alábbi feladatokban:

  • Váltófutás
  • Babzsák terelése bottal
  • Versengés futóbiciklivel
  • Pókjárás
  • Páros labdás váltóverseny
  • Kosárlabda váltóverseny
  • Akadálypálya

Az I. elődöntőt a Hétszínvirág Óvoda Villám csapata nyerte. A 2. helyen a Bóbita csapat, 3. helyen a Katicák csapata végzett. Így a döntőbe ez a 3 csapat jutott tovább.

4. helyen végzett a Ponty Porontyok csapata, 5. lett a Kopasz Kukacok csapata, míg a 6. helyen a Menő Manók csapata végzett.

Az elődöntő II. napján a Vizikék Óvoda Vizimanók csapata, a halimbai Hársfa Óvoda Nefelejcs csapata, a nyirádi Nyitnikék Óvoda Csigabiga csapata, a márkói Óvoda Fitt Manók csapata, Úrkútról a Csiga csoport, míg Ajkarendekről a Sünik csapata sorakozott fel a rajtvonal mögött.

A 2. nap végeredménye:

Az 1. helyen a Vizimanók csapata, 2. helyen a Sünik csapata, 3. helyen pedig a Nefelejcs csapat, 4. helyen a Csiga csoport végzett. A jövő heti döntőben velük újból találkozni fogunk!

 Az 5. helyen a Csigabigák csapata, míg a 6. helyen a márkói Fitt Manók csapata léphetett a dobogóra.

 

Természetesen mind a 12 csapat felállhatott a dobogóra és vehette át a jól megérdemelt érmet és csokit. Az érmeket Bartáné Schenek Katalin óvodapedagógus és Geri Gyula a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át. Mindezen túl még valamennyi részt vevő csapat a Sportváros Nonprofit Kft. jóvoltából kap egy 25.000 Ft-os sportcsomagot, illetve Szabó Miklós Légváraival, ellátogat minden versenyben résztvevő intézménybe.

Úgy gondoljuk, nemcsak a versenyző óvodások és óvónénik, hanem a szülőkből és ovis társakból álló szurkolói csoportok is jól érezték magukat a két versenynapon.

A szurkolók buzdítására a jövő heti döntőben is nagy szüksége lesz a csapatoknak!

Várunk mindenkit szeretettel a sportcsarnokban a döntőre, 2019. április 4-én 10 órás kezdéssel!