Hírek | eredményközlő 2019.05.21 10:22 | Davion

Hétvégi sportos beszámoló 2019.05.18-19.

Hírek a Sun-Dome SE háza tájáról Takács Miklós tollából

„Fonyódra látogattunk a pénteki UTE randori után. A sűrű program nem zavarta meg a srácokat jól teljesítettek ismét. A versenyen 17 egyesület 370 nevezést adott le, számunkra meglepően jó színvonal volt egyes kategóriákban. A „nagyfiúk” most pihentek, a picik viszont brillíroztak. Hat versenyzővel utaztunk, az eredmény nyolc érem, 5 arany, 2 ezüst 1 bronz. Haladjunk felfelé a kategóriákban. Az úrkúti Keller Boldizsár élete első idegenbeli versenyén, nagyon jól helyt állt, megérdemelten szerezte meg küzdelemben a harmadik helyet. Horváth Márton, a kis dupla dinamit, ugyanebben a cipőben járt. Küzdelemben sikerült a második helyet megszereznie, a formagyakorlatban nem volt pardon, kőkeményen behúzta az első helyet. Bartalos Gábor ismét bebizonyította, hogy a szorgalom és az alázat, ha tehetséggel párosul akkor nincs mit tenni, igy nem csoda, hogy küzdelemben és formagyakorlatban is aranyérmet szerzett. Bencze Kornél felidézte régi önmagát, nagy koncentráltsággal erős ellenfeleket legyőzve meggyőzően küzdött így nem maradhatott el az első hely megszerzése. Rózsavölgyi Patrik sokáig nagyon jól ment, a döntőben egy apró hiba azonban elég volt, hogy a második helynek örülhessünk, pontegyenlőség lévén bírói döntéssel maradtunk alul. Erdélyi Virágnak jót tett a pénteki pesti edzés, bár idősebb korosztállyal vonták össze, és lényeges súlyhátrányban is volt. Virág viszont nagyon akart, és koncentrált volt nem hagyott esélyt az ellenfeleknek, a jutalma a megérdemelt első hely.”

Gratulálunk a kis karatékáknak az elért eredményeikhez!

 

Asztalitenisz hírek

Idén is megrendezésre került a hagyományos Dr. Nagyőszi Sándor emlékverseny, melyet a kiváló nevelőedző emlékének tiszteletére rendeznek évek óta a megyeszékhelyen. A versenyen az Ajkai Asztalitenisz SE kettő játékossal képviseltette magát. Az U11 korcsoportba Vörös Zsóka állt asztalhoz, aki meccsről-meccsre egyre jobban kezdett el játszani, ahol először csak szetteket csipegetett el jóval rutinosabb ellenfeleitől, majd jött az első győzelem is.

Kiss Csenge nem a saját, hanem kettő korcsoporttal feljebb, az U12 mezőnyében „próbált szerencsét”. Egyből a legnagyobb riválisával, a celldömölki Kovács Korinával kezdett, aki ellen győztesen hagyta el az asztalt.

Zsóka bronz érme mellett egy aranyérem is a játékosok nyakába került.

A 13 évesek erős mezőnyében is asztalhoz álltak a lányok, ahol Zsókának már nem sikerült a továbbjutás a selejtező csoportból. Csenge viszont könnyedén ment tovább, és egészen a negyeddöntőig jutott.

Gratulálunk Zsókának és Csengének a jó szereplésért!

 

Extrém kerékpározás (Downhill) hírei

A downhill lényege: igen nagy esésű lejtőkön, különböző akadályszerű letörések, éles kanyarok és ugratók leküzdése. Összteleszkópos, ritkábban merev vázas kerékpárokat használnak. A downhill versenyek lényegében arról szólnak, hogy a résztvevők a lehető legprecízebben megtanulják az adott pálya legapróbb részleteit, majd 3–5 perc alatt a legjobb tudásuk szerint lerongyolnak rajta.

Ajkán a hegyi kerékpározás, ezen belül is a downhill szakág egyik képviselője a Hypno Team Racing Kerékpáros Sportegyesület.

Az egyesület versenyzői a hétvégén részt vettek a 9. Várrom downhill versenyen, Cserépváralján. Az idei eseményen 75 versenyző állt rajthoz, ahol az Hypno Team Racing versenyzői közül a Fully kategóriában Ferenczi Marcell az 1., Felhős Vazul pedig a 6. helyet  szerezte meg a 63 fős mezőnyben. Merev kategóriában nem indított versenyzőket az egyesület.

Gratulálunk!

 

Kézilabda hírek

Hétvégén a KK Ajka NB II. csapata Győrújbarátra látogatott, ahol a Győrújbaráti TK csapata felett hatalmas arányú győzelmet aratott.

Győrújbaráti TK – KK Ajka 24-40 (10-18)

Ezzel a győzelemmel a KK Ajka a 2. helyen végzett a bajnokságban!

Szép volt fiúk!