Hírek | Ajánló 2018.12.14 20:10 | Mohos Milán

Buborék átadása, Mozdulj Ajka beszámoló

Buborék átadása

Az FC Ajka berkeiben csak Buboréknak nevezett létesítmény átadóján megtisztelte jelenlétével a résztvevőket Dunai II Antal olimpiai bajnok labdarúgó, továbbá elfogadta meghívásunkat Horváth László az MLSZ Infrastrukturális osztályának vezetője, Schwartz Béla Ajka Város polgármestere, Utassy István a Sportbizottság elnöke és a kivitelező cég részéről Zsoldos Tamás.

Dunai II Antal focista pályafutását 1964-ben az Újpesti Dózsa csatáraként kezdte, de ugyanebben az évben tagja volt az olimpiai csapatnak is. Első magyar bajnokságát 1969-ben nyerte meg az Újpesti Dózsával, melyet 1975-ig sorozatban hétszer megnyert. Emellett háromszor nyerte meg a Magyar Népköztársaság Kupáját (196919701975).

Pályafutása során három alkalommal volt gólkirály (196719681970). 1967-ben Ezüstcipőt1968-ban Bronzcipőt nyert. Az 1968-as mexikóvárosi olimpián tagja volt az aranyérmet, ill. az 1972-es müncheni olimpián ezüstérmet szerző magyar válogatottnak.

Edzőként irányította itthon az Újpesti Dózsa, a Zalaegerszeg és Veszprém labdarúgó csapatát, Spanyolországban pedig edzőként dolgozott a Jereznél, a Real Betisnél, a Castellon csapatánál illetve a Real Murcia vezetőedzője volt egy szezonban.

 

Geri Gyula az FC Ajka elnökének köszöntő szavai után Dunai II Antal vette át a szót, aki beszélt a futball és a sport szeretetéről de emellett fiatalkori történeteivel is szórakoztatta az átadón megjelent közönséget. Természetesen nem maradhatott el Lionel Messivel való találkozásáról sem az élménybeszámoló. Az olimpiai bajnok beszámolóit nemcsak a kis focisták, hanem a vendégek is csillogó szemekkel hallgatták.

A szalagot Schwartz Béla, Geri Gyula és Dunai II Antal együtt vágták át és adták át használatra az utánpótlás csapatoknak a Buborékot!

Az ünnepélyes átadó a Forma Fitt SE versenyzőinek bemutatójával zárult.

 

Közös aerobik torna Katus Tamással

 

Szerda este fergeteges hangulatú, koreográfiával tűzdelt aerobik órát tartott Katus Tamás a Sportcsarnokban!

Képes beszámolónk megtekinthető facebook oldalunkon!