Hírek | eredményközlő 2018.10.30 10:48 | Davion

Ajka 59 Beszámoló

„Ajka ’59” futóverseny

Október 26-án délután hat csapat futói gyülekeztek a Kaszinó előtt, hogy lefussák a versenykiírásban megjelölt 59 km-t. A versenyzők 3-as váltókban futották le az 1.400 méteres köröket, összesen 42 kört.

A Sportváros Nonprofit Kft. és a Bakonyi Tájfutó Klub immár 5-dik alkalommal szervezte meg a programot, ahol a 12-20 fős csapatok mindig annyi kilométert futnak le, ahány éve várossá nyilvánították Ajkát. Az idei verseny annyiban különbözött a korábbiaktól, hogy most az „Ajka ’60” programsorozathoz kapcsolódva a versenyben részt vevő városrészek pontot kaptak a részvételért, illetve plusz pont járt azért is, ha egy városrész több csapatot indít. A városrészek közül Ajkarendek 2 csapattal, Babucsa 1 csapattal képviseltette magát. A program fókuszában a pontszerzésen túl az egészségmegőrzés és a közösségépítés állt.

A városrészeken kívül a VSZC Szent-Györgyi Albert intézményegységének tanulói, az ajkarendeki iskola diákjai valamint a Tovafutók és a Spartanosok futói sorakoztak fel a rajtnál és váltották egymást a 42 körös verseny alatt.

Az élen a Spartanosok csapata végzett, őket követte a dobogón a „Száguldó Szent-Györgyisek” csapata és a Tovafutók csapata. 4. helyen végzett az Ajkarendek I., 5. helyen Babucsa, 6. helyen az Ajkarendek II. csapata.