Sulikézi fesztivál ajkai résztvevőkkel

A Kézilabda Klub Ajka ifjú tehetségei Sulikézi fesztiválon jártak és tapasztalatot gyűjtöttek május 25-én, Székesfehérváron, a KÖFÉM Sportcsarnokban, ahol rengeteget tanultak játékosan a sportszerűségről és a sportágról magáról – számolt be portálunknak Pelikán Milán, a KK Ajka utánpótláscsapatainak egyik vezetőedzője.

Végh Balázs és Sövegjártó Rita tanítványai az I-es korcsoportban próbálhatták ki magukat a Balatonfüredi KSE, a BKSKA Balatonfüred, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület, az Ősi Andreotti Sportegyesület, az Úrkúti Sportkör, valamint az Alsóörsért Közalapítvány csapataival együtt.

Sulikézi fesztivált több helyütt rendeztek és fognak is még tartani az országban, amellyel a Magyar Kézilabda Szövetség célja az, hogy tapasztalatokat szerezzen, hogy az új versenyrendszer miként működik a gyakorlatban és hogyan építhetők be a tapasztalatok a későbbi versenyekbe, bajnokságokba, esetlegesen diákolimpiákba.

Pelikán Milán szerint a KK Ajkás gyerkőcök nagyon élvezték a székesfehérvári programot, ahol kellemesen elfáradtak ugyan, de remek élmények és használható tudás birtokába is jutottak, így megérte részt venniük rajta.

A KK Ajka utánpótlás-neveléssel foglalkozó edzői bíznak abban, hogy június 1-jén a fehérvárihoz hasonló sikerrel tudják majd mozgásra csábítani az eggyel idősebb korcsoportot.

GALÉRIA

https://drive.google.com/drive/folders/1ohboJqNTjGVXCNQZWL7gioVkAHTAY0ZK