Nehézkes hétvége a kéziseknél…

Feszült pillanatok, hibák, kétes ítéletek jellemezték a Kézilabda Klub Ajka meccseit a legutóbbi fordulóban.

X… a Veszprém ellen

Május 5-én délután, vármegyei rangadón, Veszprémben lépett pályára a KK Ajka csapata. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, hét perc után 6-4 szerepelt a táblán. A vendégek ezek után egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették, de a lelkesen küzdő hazaiak újra megfordították az állást(11-9). Az ajkaiaknál Breuert a játékvezetők piros lappal kiállították, amit ki is használtak a vendéglátók és háromra növelték előnyüket. A játékrész hátralévő részében nagy hajrát nyitott a zöld-fehér csapat és sikerült kétgólos előnyt szerezni a szünetre. A fordulást követően állandósította 1-2 gólos előnyét a KK Ajka, pedig a csapatot néhány kétes ítélet is sújtotta ebben az időszakban (17-19). A vendégek Tatai védései után a félidő közepén már négygólos előnyt szereztek, de a nagy hajrát nyitó veszprémiek hét perccel a vége előtt megfordították az állást(23-22). Az utolsó percek ismét izgalmasan alakultak. 25-23 után a vendégek időt kértek, melyet követően Horváth és John góljaival kiegyenlítődött az állás (25-25). A vendéglátók a hátralévő időt végigtámadták, de már nem sikerült gólt szerezniük, így maradt a végére a a pontosztozkodás. A fordulatokban gazdag, olykor feszült pillanatokat hozó vármegyei rangadón mindkét csapat rászolgált az egy-egy pontra.

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – KK Ajka KFT 25-25(14-16)

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Nem kezdtük jól a mérkőzést védekezésben, nem tudtunk felpörögni a kellő hőfokra, ami miatt sok elkerülhető gólt kaptunk. Támadásban arányaiban véve jól teljesítettünk, az ellenfélhez hasonlóan könnyen kerültünk helyzetbe, melyek nagy részét értékesíteni is tudtuk. Második félidőben kicsivel javult a védelem, illetve, mikor hiba volt, a kapuból jött a segítség. Támadásban viszont borzasztóan visszaesett a teljesítményünk, figyelmetlenek voltunk, sokat hibáztunk, amit az ellenfél ki is használt és a félidő utolsó 10 percére meg is tudta fordítani az állást. A végjátékban viszont volt tartása a csapatnak és ki tudott egyenlíteni.”

Játékos szemmel – Rosta Bálint, beálló:

„Nem tudtuk úgy kezdeni a mérkőzést, mint azt megbeszéltük, az első negyedórában csak mentünk az eredmény után. Az első félidő végére összeállt minden így sikerült fordítani. A második játékrészben 3-4 gólos előnyt is ki tudtunk alakítani, de ez sem volt elég, hogy tudjuk tartani az állást, a végén megszenvedtünk az egy pontért. Következő meccsünk a Szeged ellen lesz hazai pályán, nyerni szeretnénk és remélem sok szurkoló fog minket buzdítani!”

****

Nagyot küzdöttek a lányok, de pont nélkül zárták a mérkőzést

Május 5-én délután, hazai pályán fogadták a női NBII-es lányok az ÓKSI csapatát. Az idegenbeli nagyarányú győzelem után újra hasonló sikert várt Szalay Ákos és csapata. Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a klubok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kialakítani. A vendégcsapat rendszerint meg tudott lépni 1-2 góllal, amire az ajkai lányok válaszoltak és szépítettek. A második játékrészt jól kezdték a lányok, sikerült behozni a lemaradást (34. perc, 14-14). Azonban a kezdő lendület sem hozott változást, a vendéglátók továbbra is futhattak az eredmény után (19-22). Az utolsó hajrában nagyot küzdött a csapat, azonban a végjáték sem kedvezett a lányoknak, rendre kifele pattantak a kapufát ért lövések, valamint kétes ítéletek is sújtották az ajkaiakat. Végül 2 gólos vereséget szenvedtek (25-27).

KK Ajka KFT – ÓKSI KKFT-Bicske 25-27 (11-13)

Edzői szemmel Szalay Ákos és Klespitz Róbert:

„Gratulálok a ÓKSI KKFT-Bicske csapatának! Egy nyerhető mérkőzését sikerült hazai pályán elbuknunk (nem lebecsülve az ellenfelet). Azt kaptuk tőlük, amire számítottunk és amit átbeszéltünk az edzéseken. Védekezésünk, kisebb hibákat leszámítva, elfogadható volt. Támadásban jól teljesítettünk, futószalagon alakítottuk ki a gólszerzési lehetőségeket, de a mai napon a helyzetkihasználásunk csapnivalónak bizonyult. Ez már a múlt, készülünk a Tata elleni idegenbeli mérkőzésre.” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Sajnos az egész mérkőzés folyamán lassabb tempót tudtunk diktálni, mint amilyet kellett volna, s amiből eddig eredményesek voltunk. Nehezen alkalmazkodtunk az ellenfél lassabb tempójához, és nem tudtuk felvenni a saját ritmusunkat, csak pár perces időszakokban. Felállt fal ellen azonban megvoltak a helyzeteink, de ezeket ma rendkívül rossz százalékkal értékesítettük csapatszinten. Próbáltuk kompenzálni jó védekezésekkel és védéssel ezt a helyzetet, ám végül ez kevésnek bizonyult. Hamar talpra kell állnunk, hiszen vasárnap már Tatára utazunk, ahol ki kell javítanunk a mostani hibákat!” – Klespitz Róbert, másodedző

Játékos szemmel – Sárvári Krisztina, beálló:

„Úgy érzem eléggé felkészültünk a meccsre mind erőnlétben,mind fejben. A védekezésünkben nagyon sokat fejlődtünk az elmúlt időszakhoz képest, nagyon jól tudtunk együtt mozogni, viszont a helyzetkihasználásban már többet hibáztunk és még a kipattanók sem nekünk kedveztek. Ennek ellenére így is végig a nyomukba voltunk, akadtak hullámvölgyeink is a játékban, ez sem segített. Sajnos nem tudtuk megtartani a 2 pontot, de nem esünk kétségbe. Ez egy jó lecke volt, még jobban beleállunk a munkába és innentől csak a 2 pontot fogjuk haza hozni!”

****

UTÁNPÓTLÁS EREDMÉNYEK

Május 4. – Fiú U13

KK Ajka – NIKÉ SE Fonyód 17-9 (6-5)

Celldömölki VSE – KK Ajka 18-18 (9-12)

Buri Attila, vezetőedző: „Büszke vagyok a srácokra, úgy gondolom nagyon sokat fejlődtek. Látható volt ez a hétvégi mérkőzéseken is. Örülök, hogy sikerült jó mérkőzéseket játszanunk, ahol jó játékkal jó eredményeket értünk el. Nagyrészt sikerült azokat a dolgokat megvalósítani, amiket gyakorolunk az edzéseken. Voltak hullámvölgyek, de ezt be lehet tudni a betegségeknek és a sok játékpercnek. Gratulálok a Srácoknak!”

Május 5. – Fiú U15

KK Ajka SE – Balatonfüredi KSE 32-34 (17-16)

KK Ajka SE – Haladás VSE Sport KFT 33-22 (16-13)

Zeitler Tibor, edző: „Mai U15 ős fiú fordulóra én kaptam a felkérést. Köszönöm (Jávor Sebestyén). Zalaszentgróton játszottunk,Balatonfüred, Szombathelyi Haladás csapataival. Kevésen múlott a meglepetés, a fiúk koncentráltan, jól kézilabdáztak,posztonként is, valamint csapatként is felvettük a versenyt a JÓ erőkből álló Balatonfüreddel. Hol itt, hol ott volt az előny, az utolsó percre X-esen mentünk. És bizony kevésen múlt a pontszerzés. A Szombathelyi Haladás …. érthető, módon nehezen vettük fel a fordulatot, de sikerült és a végén magabiztos győzelemnek örülhettünk! Jó az egész csapat, kapus teljesítményt külön kiemelném.Köszönöm, hogy részese lehettem a mai napnak! Jó volt újra a volt tanítványokkal meccsezni. Sok sikert kívánok a még hátralévő fordulókra. (Figyelek majd). Hajrá Ajka! Köszönet a Szülőknek a buzdításért!”

Május 5. – Férfi U20

VS Dunakeszi – KK Ajka SE 40-27 (18-13)

Poór Tamás, vezetőedző: „Vasárnap ismét idegenbe látogattunk, a második helyen álló Dunakeszi vendégei voltunk. Nem volt a legjobb előjel, hogy az MKSZ az érettségi előtti napra írta ki a fordulót, így az ifjúsági korú balszélsőnk és bal átlövőnk nem tartott a csapattal. Ennek ellenére a „szokásos” forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés. Húsz percig – ameddig bírtuk az ellenfél fizikális fölényét – taktikusan játszottunk, négy serdülőkorú játékosunkkal a kezdősorban is álltuk a sarat. (11-11) A félidő végére kijött a fizikumok közti különbség, így hátrányban voltunk a félidőben. A második játékrész közepére teljesen elfáradtunk, nőtt a különbség, de a cserék stabilizálták mezőnyben a tíz gól körüli különbséget. A srácok becsülettel végig dolgozták a meccset, idén ebben a helyzetben vagyunk, de a jövő a miénk!”