Pontatlanul, sok hibával játszottak a kézisek

Az ötödik helyezett békésiek otthonában lépett pályára április 6-án a KK Ajka csapata az NBI/B-ben. Hosszú utazást követően jól kezdtek a fiúk. A fegyelmezett védekezésnek köszönhetően szorosan tapadtak ellenfelükre (4-4; 9-9). Többször is volt esély meglépni 1-2 góllal, de vagy a helyzetek, vagy a büntetők maradtak ki, amit kihasznált a vendéglátó gárda és minimális előnyt szerzett a szünetre.

A folytatásban az öltözőben ragadt az ajkai csapat, amit a Békés öt góllal büntetett, ekkor Velky mester időt kért (18-13). Utána sem történt nagy változás, sőt a játékrész közepén már 22-15 szerepelt az eredményjelzőn. Az ajkaiak próbáltak közelebb kerülni ellenfelükhöz, de a lelkes hazaiak tartották biztos előnyüket (25-20).

Az utolsó percekben a KK Ajka fiai még kozmetikáztak az eredményen, de ez már kevés volt a pontszerzéshez. Az első harminc perc játékát követően a második félidő tíz perces rövidzárlatát kihasználva a békési csapat biztos győzelmet aratott a pontatlanul és több hibával játszó KK Ajka ellen.

– Kemény mérkőzésre készültünk, hiszen a Békés jó csapat, ráadásul az ő otthonukban játszottunk, továbbá a találkozó előtt csupán 1 pont különbség volt a két alakulat között, szóval helyezésről is döntött az eredmény. Az első félidőben fej-fej mellett haladtunk, jól védekeztünk, melyhez korrekt kapusteljesítmény társult, továbbá támadásban jó helyzeteket sikerült kialakítanunk, csak értékesíteni nem tudtuk őket, így 1 gólos hátránnyal fordultunk. A második félidőt borzalmasan kezdtük, nem tudtunk eljutni helyzetig, ha igen, akkor pedig nem használtuk ki, védekezésben elcsúsztunk, sok könnyű gólt kaptunk, így nagyobb előnyt alakított ki a Békés, ami gyakorlatilag meg is pecsételte a sorsunkat. Próbáljuk javítani a hibáinkat és szépíteni hazai pályán a következő fordulóban – fogalmazott Velky Péter, vezetőedző a találkozót követően.

Bodnár Ádám, irányító pedig a következőképpen értékelte a csapat játékát a lefújás után.

– Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk feszes volt, támadásban is megvoltak a lehetőségeink, ziccerig tudtunk játszani. Sajnos most a helyzeteink kihasználásával voltak problémák. Az előző mérkőzéseinkhez képest több technikai hibával játszottunk, gyengébb lövő statisztikát mutattunk, amit az ellenfél a második félidős rövidzárlat után ki is használt könyörtelenül. A hazai csapat a megszerzett előnyt végig tudta tartani. Ki szeretnénk javítani ezt a vereséget a Mezőkövesd ellen, hazai pályán. Várjuk a szurkolóinkat! Hajrá Ajka!

Optimum Solar-Békési FKC – KK Ajka KFT 27-24 (12-11)

Legközelebb április 13-án szurkolhatunk kéziseinkért! Aznap 13 órától a KK Ajka női csapata a TAC-ot fogadja az NB2-ben, 16 órától pedig az NBI/B-s férficsapat játszik a Mezőkövesddel az ajkai sportcsarnokban.