Tökéletes márciust zártak kéziseink!

Újabb két pontot gyűjtött be hazai pályán a Kézilabda Klub Ajka NBI/B-s férficsapata, ugyanis hat góllal legyőzték a kiesés elől menekülő Tatát március 30-án a sportcsarnokban.

Lendületesen kezdte a találkozót a KK Ajka gárdája, hat perc után már 4-1 szerepelt a táblán, de a vendégek is megérkeztek a meccsbe és 6-5-re felzárkóztak. A hazaiak mestere ekkor rögtön időt is kért, ami jót tett a csapatnak,hisz Baracskai védéseinek is köszönhetően újra megnyugtató lett az előny(12-6). A játékrész hátralévő részében a tataiak két gólt faragtak le hátrányukból, de így is a hazaiak mehettek nyugodtabban a szünetre. A második félidőt a vendégek kezdték jobban,15-13-ra felzárkóztak, ez felrázta az ajkai fiúkat, akik perceken belül hat góllal is meglepték ellenfelüket (21-15).

Fotó: Györkös József

Állandósította előnyét a vendéglátó csapat, azonban a tóparti gárda nem adta fel a küzdelmet és nagy izgalmak után egalizálta az állást (26-26). Az utolsó időkérést követően fantasztikus négy percet produkált az ajkai csapat, Gyene és Breuer góljai szétfoszlatták a tatai reményeket, így a pontok végül itthon maradtak. Ezzel a győzelemmel tökéletes hónapot (100 % győzelem) zárt Velky Péter alakulata!

KK AJKA – TATAI AC 32-26 (15-11)

A fordulót követően továbbra is a hetedik hely áll a KK Ajka, de csupán egyetlen pont választja el őket a tabella negyedik helyétől.

– Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésben főleg. Támadásban is megtaláltuk az ellenfél emberfogásos védekezésére az ellenszert és szép helyzeteket kialakítva gólokat tudtunk lőni, nagyobb előnyt kialakítani. Néhány pontatlanságból adódóan azonban feljebb tudott zárkózni a félidőre az ellenfél. A második játékrészt kicsit álmosan kezdtük, de aztán beindultunk. A második félidő közepén volt egy bő 10 perces hullámvölgyünk támadásban és védekezésben egyaránt, amit az ellenfél ki is használt és döntetlenre felzárkózott. A végjátékra újra összeállt a védekezésünk, amiből gyors gólokat szerezve eldöntöttük a 2 pont sorsát. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a hibátlan hónaphoz, megdolgoztak érte. Kis pihenő után folytatjuk a munkát tovább – értékelte a mérkőzést Velky Péter, vezetőedző.

Fotó: Györkös József

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és hamar elléptünk pár góllal a tatai csapattól, de ők folyamatosan fel-fel zárkóztak hozzánk. A félidőt azért így is biztató előnnyel zártuk A jó formát egészen a 45-50. percig tudtuk tartani, itt volt egy kis „rövidzárlat”, amit az ellenfél kihasznált gyors lerohanásgólokkal a még rendezetlen védekezésünk ellen. Az utolsó 10 percre összeszedtük magunkat és fontos gólokat lőttünk technikai hibák nélkül, így sikerült a mérkőzést végleg eldönteni – fogalmazott a győzelmet követően Horváth Márkó, beálló.

Legközelebb április 13-án szurkolhatunk kéziseinkért! Aznap 13 órától a KK Ajka női csapata a TAC-ot fogadja az NB2-ben, 16 órától pedig az NBI/B-s férficsapat játszik a Mezőkövesddel az ajkai sportcsarnokban.