Gaál Zsóka sakkozó 2024-ben sem pihen

Alig kezdődött még csak el az idei év és alig „száradt meg a tinta” a felnőtt magyar női bajnoki címén, Gaál Zsóka sakkozó, a Sentimento BSK játékosa újabb megmérettetésen vett részt. Ezúttal a január 26 és február 5 között megrendezett szlovén 28. HIT OPEN-en indult, ahol a harmadik helyet gyűjtötte be és elhozta a mezőny legjobb női játékosa címet is.

Zsóka a Sportváros megkeresésére elmondta, hogy a nyílt versenyen 15 nemzet 90 játékosa mérette meg magát, ahol őt 13. kiemeltként rangsorolták a szervezők a startlistán. A megmérettetésre nagy kedvel érkezett, de nehezen lendült játékba, ugyanis 4 forduló után csupán 2 pontot szerzett, de a verseny második felére sikerült javítania és a megszerezhető 5 pontból 4,5 pontot húzott be, így 6,5 ponttal a 3.helyen zárt. Edzője, Berkes Ferenc nagymester a 2. helyen végzett.

Köztudott, hogy 2024 szeptemberében Magyarország rendezi a Sakkolimpiát, így Zsókáért és a magyar válogatottért is szurkolhatunk majd. Az ajkai sakktehetség azonban addig se pihen, hiszen már most telik a naptárja a nemzetközi versenyekkel.

Hajrá Zsóka! Hajrá ajkai sakk!