Jeges örömök egy kicsit másképp

Nem mindennapi élményben volt része azoknak a kisgyermekeknek és pedagógusaiknak (szüleiknek), akik január 10-17 között ellátogattak Ajkán, a Cserhát utcába. Ládi János, a Bakonyi Tájfutó Klub elnöke ugyanis igazi téli „vidámparkot” varázsolt a háztömbök között némi víz és több átalakított „járgány” segítségével. A környék nevetéstől visszhangzott, jó volt látni a sok, mozgástól kipirult arcú gyerkőcöt, akik mindannyian remekül szórakoztak.

Az óvodások és a kisiksolások jó része most találkozott először kerekes szánkóval, jégszánkóval, fakutyával és a jeges felületen játszott éremdobással, így minden újdonság volt számukra. Eleinte bátortalanul próbálgatták az ismeretlen eszközöket, de rövid idő múltán mindenki ráérzett a játékok lényegére.

A jégen nincs megállás, jól csúszik a szánkó! / Fotó: Ládi Jánosné

Ládi János szerint mind a gyerekek, mind az őket kísérő felnőttek maradandó élményekkel gazdagodtak, ezért már megérte a „fáradtságot” a program. Közel háromszázan vettek részt ugyanis a csúszós, jeges vidámságon, kihasználva a télies időjárást. Jól érezték magukat a szabadban, remek társaságban töltötték az időt, mozogtak és mindeközben tettek az egészségükért is, hiszen az önfeledt nevetésnél nincs jobb „gyógyszer”.