Jelmezek, vidámság, nyúlcipő – Szilveszteri futással búcsúztatta Ajka az óévet

Városunkban immár 24 éve hagyomány, hogy az esztendőt mozgással zárják a sportkedvelők Káldi János ötlete nyomán. Ez 2023. december 31-én sem volt másként, amikor ismét összegyűlt fiatal és idős, hogy jó hangulatban,  jelmezekben, barátokkal, családdal teljesítsék az új év számait méterekben. Ezúttal 2024-et.

A rendezvény már a kezdetektől szilveszteri „futásként” ismerős az ajkaiknak. A többség tartja is magát a sportághoz, kocog, sprintel, fut, de szép számmal akadnak minden évben olyanok is, akik a móka kedvéért babakocsival, rollerrel, biciklivel, házi kedvencekkel, vagy akár sétálva teszik meg a távot. Végülis nem a verseny a lényeg, hanem a részvétel, a móka és az, hogy jó társaságban, közösen búcsúztassuk az óévet.

Ez most is sikerült, hiszen a közösségi programra 536-an regisztráltak (és vették át az eseményt fémjelző pólót – sokaknak szinte mind megvan, így már relikviának számít begyűjteni a legújabbat), a 2024 méteres távot viszont ennél is többen, közel 800-an teljesítették dr. Horváth József alpolgármester rajtot jelző pezsgődurrantását követően. Vicces jelmezekből, nagy nyüzsgésből és vidámságból nem volt hiány a belvárosban ezidőtájt. Együtt futott az unikornis, a tűzoltó és számtalan helyi sportegyesület képviselője a Mikulással, de a nemzeti színű zászló, a paróka és trombita is előkerült a tömegben.

Még a tűzoltók is csatlakoztak a vidám közösségi futáshoz / Fotó: Kovács Ivett

A befutókat a Sportváros Nonprofit Kft. forralt borral / meleg teával vendégelte meg. A program szervezői a három legjobb jelmezt különdíjjal jutalmazták.

A jelenlévők közül sokan örülhettek, hiszen számtalan tombolatárgy talált gazdára a helyi vállalkozók felajánlásaiból. Fődíjként Schwartz Béla polgármester 40.000 Ft értékű sportszervásárlási utalványát vihette haza a legszerencsésebb. Az ajándékokon túl más meglepetés is várt az egybegyűltekre, ugyanis Bedő János szerző Együtt a város! 100 éves az ajkai labdarúgás 1923-2023 című könyvének példányaival és borral kedveskedett a 100, 150, 200, 250, 300. 350, 400, 450, 500-as számú tombolaszelvények tulajdonosainak. Ládi János pedig a tájfutás 65. évfordulójáról megemlékezve az Ajka Város Sportja 1959-2000 című kiadvánnyal lepte meg a 65-ös és a szám sokszorosait birtokló tombolák tulajdonosait.

Sportos szempontból garantáltan jól zárult a 2023-as esztendő! Köszönjük a részvételt! Várunk vissza mindenkit a Sportváros Nonprofit Kft. 2024-es sportos rendezvényeire is! #sportoljajka #sportvaros !

Fotók a rendezvényről:

Kovács Ivett

Györkös József