Hírek | Ajánló 2018.09.30 11:07 | Mohos Milán

2018-as Ajkai Nagy Sportágválasztó beszámolója, fotógalériával

Nagy sikerrel és nagyszerű hangulatban zajlott le az ajkai Sportágválasztó Rendezvény, melynek mind a két napján 21 sportággal és a sportágak képviselőivel ismerkedhettünk meg.

A Sportváros Nonprofit Kft. szervezésében megvalósított esemény 1. napján az ajkai valamint a szomszédos települések (Halimba, Nyirád, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Noszlop) óvodásai és iskolásai előtt nyitotta meg kapuit a Szabadidő Központ és Sportcentrum. Kicsik és nagyok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a sportágak dzsungelében. A sportágak sűrűjében az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium, Bánki Donát Intézményegység sport tagozatos diákjai vezették körbe a kicsiket és segítették összegyűjteni az egyesületek pecsétjeit a pontgyűjtő kártyára, aminek a jövő héten sorra kerülő sorsolásban lesz nagy szerepe. Az egyesületeknél egész nap hatalmas sorokban álltak a mozogni vágyó gyerekek, akiket élmény volt bevonni 1-1 koreográfiába, kerékpározás vizuális világába vagy a labdajátékokba. 

Schwartz Béla Ajka Város polgármesterének megnyitóját követően a látogatók a Sportcsarnokban nézhették meg Klampár Tibor világbajnok asztaliteniszező és Pad Franciska ajkai tehetség meccsét valamint találkozhattak Palkovics Krisztián jégkorongozóval is.

A pénteki napon közel 2000 látogatója volt a Sportcentrumnak! A rend és a reggeli buszos forgalom zökkenőmentes biztosításában nagy segítséget nyújtottak a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium rendészeti hallgatói!

A rendezvény 2. napján, szombaton a családok látogattak ki a sportegyesületek bemutatóira. Találkoztunk több olyan kisiskolással is, akik a pénteki nap után szombaton is visszajöttek, csak hogy a sportágakat újból kipróbálhassa.

A Sportváros Nonprofit Kft. ezúton szeretné megköszönni valamennyi részt vevő sportegyesület munkáját, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű rendezvény!

Köszönjük az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium, Bánki Donát Intézményegység és a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak is a munkáját.